Aromatično pecivo

Slani rolat sa prazilukom i pečurkama

Ovo aromatično testo poslužite porodici i prijateljima uz dobro rashlađeno pivo. Neće zaboraviti šta su jeli kod vas!

Objavljeno: 02.03.2014. 13:39h 00:56h
Foto: Shutterstock

Očišćen praziluk iseckati na tanke kolutove. Pečurke na polovine, pa na tanke listiće. Praziluk propžiti na puteru i ulju sa jednom punom kašičicom soli, na srednjoj vatri, dok ne omekša, oko 15 mintua. Dodati kašičicu bibera, umešati pečurke, pa dinstati zajedno dok pečurke ne puste vodu a zatom voda ispari i pečurke potamne. Skinuti sa vatre, umešati belance, i ostaviti da se hladi.

U činiju za mešenje sipati brašno, prašak za pecivo i so. Dodati mast i žumance, pa varjačom sve izmešati da se dobije mrvičasto testo. Uliti mleko i zamesiti testo najpre varjačim pa rukom, dok ne postane kompaktno. Ne treba mnogo mesiti. Uviti testo u plastičnu foliju ili kesu za zamrzivač, pa ostaviti u frižideru jedan sat.

Testo razviti na debljinu od 1 cm, zatim premazati filom, saviti i staviti u pleh. Peći na 200°C oko 20-25 minuta.

Poslužiti toplo uz pivo.