Recepti sa Stilom
Pijani gulaš
Goveđe meso isecite na kocke, svaki komad uvijte u list slanine i stavite u nauljeni lonac da se prži. Dodajte isečeni crni luk i šargarepu, posolite, pobiberite, začinite peršunom i lovorom, dodajte vode i ostavite da se kuva dok meso ne omekša
Objavljeno: 28.03.2013. 11:29h
12:40h
Izvor: Gordana Simić
Izvor: Gordana Simić
Prokelj obarite u ključaloj vodi oko pet minuta. U lonac dodajte isečene šampinjone, paradajz i beli luk, a zatim sve prelijte belim vinom i ostavite da se kuva još 15 minuta. Nakon toga u lonac dodajte brašno razmućeno s vodom i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Prokelj servirajte na tanjir i dodajte meso s povrćem.
Savet Slanina će omekšati komade mesa i pružiće im sočnost
Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga