uKUSNO
Grčki hleb sa maslinama: Egzotični ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)
Ukliko ste se poželeli mora, umesite grčki hleb zbog kojeg će cela kuća da vam zamiriše na Mediteran
Autor:
Potrebno je:
500 grama belog brašna
150 militara vode
150 militara soka od pomorandže
1 prašak za pecivo
kašičica sode bikarbone
kašičica limunovog soka
šaka sitno seckanih maslina
kašičica soli
Malo origana ili ruzmarina
Malo maslinovog ulja
Priprema: Izmešajte brašno, prašak za pecivo, so, začine i sodu bikarbonu. Dodajte vodu, sok od pomorandže, limunov sok i umesite glatko testo. Zatim premesite testo na radnoj površini na kojoj ste stavili nekoliko kapi maslinovog ulja.
Rastanjite hleb na debljinu od 2 centimetra pa ga prebacite u odgovarajući pleh. Malo izbušite površinu hleba sa viljuškom i stavite malo maslinovog ulja, malo origana.
Pecite na 180 stepeni celzijusa oko 30 minuta. Kada se hleb ohladi, poslužite ga. Prijatno!