Čisto uživanje

Francuska supa od luka: Jedan od najzdravijih obroka na kašiku! (RECEPT)

Ova izuzetno ukusna supa postaće omiljeno jelo u vašoj kući

Objavljeno: 27.01.2020. 08:33h
Autor:
Foto: Shutterstock

Potrebno:

1/4 šolje nesoljenog maslaca

6 grančica sveže majčine dušice (može i suhog timijana)

1 lovorov list

2 kilograma crnog luka (vertikalno sečenog)

1 kašika šećera

6 šolja neslanog junećeg bujona (voda u kojoj se kuvala junetina)

2 kašike vinskog sirćeta

1 kašika soli

1 kašika crnog mlevenog bibera

24 kriške baget hleba

100 grama tvrdog sira

Priprema: Na dno velike šerpe stavite maslac, majčinu dušicu, lovorov list, pa dodajte isečen luk. Pospite sve to šećerom. Poklopite i pustite da se sve karamelizuje.

Kada vidite da je luk poprimio čokoladnu boju, uklonite majčinu dušicu i lovorov list. Zatim dodajte juneći bujon, sirće, so i biber. Kuvajte oko pola sata na visokoj temperaturi.

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Istostirajte kriške baget hleba. U vatrostalne činije sipajte supu pa preko stavite 2 kriške baget hleba i dve kriške tvrdog sira. Sve to stavite u rernu i zapecite dok se sir ne istopi i malo porumeni.

Servirajte toplo.

(Stil.kurir.rs)