poslastica koja osvaja
Vafli sa cimetom, mekani kao duša: Nezaboravni desert iz detinjstva! (RECEPT)
Možete ih samo posuti šećerom u prahu, ali još bolji će biti ako ih preliješte medom ili javorovim sirupom
Objavljeno: 23.01.2020. 12:00h
Autor:
Autor:

Sastojci:
- 250 grama brašna
- 50 grama belog šećera
- 100 grama smeđeg šećera
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 4 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 400 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 belanca
Punjene urme u čokoladi: Najzdraviji slatkiš na svetu! (RECEPT)

Priprema:
- Pomešajte brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo i so u jednoj posudi.
- U smesu brašna sipajte mleko, ulje i ekstrakt vanile, te dobro promešajte.
- U drugoj posudi umutite belanca, te ih polako dodajte u smesu i mešajte drvenom kašikom.
- Zagrejte aparat za vafle premažite s malo ulja pa izlijte testo.
- Pecite otprilike dva minuta, dok testo ne poprimi zlatnu boju.
Nepečena ekler torta: Francusko čudo od poslastice! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )