Ukusno
Piletina u sosu od višanja
Voće u kombinaciji sa mesom je postao hit u svim svetskim kuhinjama, i prestavlja pravu umetnost u kuhinji. Postanite vrhunski kuvar i spremite ovo divno jelo
Izvor: Vanja Milenković
U manju šerpu staviti očišćene ili razleđene višnje, posuti šećerom i ostaviti da puste sok. Ovo treba uraditi bar sat vremena pre spremanja mesa. Šampinjone oprati i skinuti drške. Zuti sir iseckati na manje kocke, veličine udubljenja na pečurkama.
Šnicle belog mesa istanjiti, ovlaš posuti brašnom i posoliti. Ispeći na teflonu na mrvici ulja ili pohovati (umočiti u razmućeno jaje, pa u prezle i pržiti na ulju).
Paralelno napraviti sos i izdinstati pečurke. Višnje sa sokom pustiti da proključaju, pa smanjiti temperaturu i kuvati 15-ak minuta, a onda dodati brašno i kuvati još malo, da se samo malčice zgusne. Pečurke poređati na veći teflonski tiganj i dinstati na suvo (pustiće vodu brzo), na 2/3 jačine. Po potrebi ih okretati i smanjiti temperaturu. Kad su mekane izvaditi ih, a 4-5 kašika soka od dinstanja dodati u šerpicu sa višnjama.
Žuti sir poređati preko pečurki, pa staviti na par minuta u mikrotalasnu da se sir otopi. Pečurke posuti iskidanom mirođijom i servirati zajedno sa šniclama prelivenim sosom.