obradujte ih!

Snežna Pahuljica torta na svečanoj Božićnoj trpezi: Zasladite dan svojim najmilijima! (RECEPT)

Slastan zalogaj

Objavljeno: 05.01.2020. 20:48h
Autor:
Foto: Profimedia

Pahuljica torta je jednostavna za pripremu, lagana, penasta, pahuljasta... A idealna je za Božićne praznike zbog svog savršenog ukusa.

Potrebni sastojci za patišpanj:

5 belanaca

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1/2 kesice praška za pecivo

Sastojci za smesu:

500 ml mleka

5 žumanaca

100 g šećera

1 kesica vanilin šećera

50 g čokolade za kuvanje

oko 200 g keksa

300 ml slatke pavlake

1 kesica instant želatina

Dekoracija torte:

200 ml slatke pavlake ili šlag pene

Evo kako se pravi reforma torta: Najlepša čokoladna poslastica! (RECEPT, VIDEO)

foto: Profimedia

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Smesu izliti u kalup, obložen papirom za pečenje, pa peći na 200 C oko 30 minuta. Prokuvati 100 ml mleka i vanilin šećera. Pečen patišpanj odvojiti od papira, izbockati pa preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi.

400 ml mleka prokuvati. Umutiti žumanca i šećer, pa preliti vrelim mlekom. Vratiti na ringlu, pa prokuvati smesu - fil mešajući sve vreme. Čim prokuva maknuti sa vatre. U toplu smesu umiksovati želatin. Posebno umutiti 300 ml slatke pavlake, pa sjediniti sa mlakim filom. Ostaviti da se ohladi.

Čokoladu i keks narendati. Dodati u fil, koji se potpuno ohladio, pa sve dobro sjediniti.

U tanjir staviti patišpanj, pa staviti ivicu kalupa za tortu, koju smo obložili folijom. Odozgo staviti krem fil, pa ostaviti u frižider na sat-dva, da se krema stegne.

Kad se krem stegne, skinuti ivice kalupa, pa celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom ili šlag penom, po ukusu. Dekorisati po želji, pa poslužiti.

Prijatno!