Desert
Čokoladna pita
Malo čokoladno grešno zadovoljstvo koje možete veoma lako i brzo pripremiti
Objavljeno: 21.02.2014. 17:04h
22:44h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Mleveni keks pomešati sa kakaom i belancima, da se dobije homogena smesa. Okrugli kalup obložiti smesom i uzdići ivice. Izbockati viljuškom. Ispeći koru - 10 minuta na 180° stepeni.
Jogurt sipati u posudu. Istopiti čokoladu na niskoj temperaturi ili u mikrotalasnoj. Dodati par kašika jogurta da se masa smlači, pa sve uliti u posudu sa jogurtom. Izmešati.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. U ovom slučaju: razmutiti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, a zatim ugrejati i mešati dok se ne rastope sve mrvice. Dodati jogurtu i čokoladi.
Preliti preko ispečene kore i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru. Ukrasiti čokoladnim topingom i lešnicima.