mEKANA KAO PENA

Bogata i svečana posna pogača: Hleb u koji ćete se zaljubiti (RECEPT)

Idealna za dane posta koji su pred nama

Objavljeno: 09.12.2019. 10:01h 10:07h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 500 ml mlake vode, 750-800 g brašna, 30 g svežeg kvasca, 1 kašičica šećera, 1 kašika posnog margarina, malo soli, susam, krupna so.

Priprema: U malo mlake vode istopiti kvasac, dodati šećer, ostatak vode i brašno, pa zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da poraste. Testo razviti u pravougaonik pa premazati malo posnim margarinom.

Uviti u rolat. Odseći manji deo i postaviti u sredinu okruglog pleha koji ste premazali uljem ili obložili pek papirom.

Ostatak testa stavite oko sredine kruga i pokrijte da poraste. Pomoću oštrog noža secite trouglove (kao u videu). Premažite uljem i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni 40-45 minuta.

Vruću pogaču premazite malo posnim margarinom da omekša.

Sjajna, penasta, prelepa! Uživajte!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)