ODUŠEVIĆETE SE
Brzinska pileća supa: Ugrejaće vam nepca i osvojiti za sva vremena! (RECEPT)
Ova supa je idealna za hladnije dane i u sezoni prehlada i virusa
Objavljeno: 02.12.2019. 16:54h
17:09h
Autor:
Autor:
Sastojci:
• 400 grama pilećeg belog mesa
• 3 šargarepe
• 200 grama pečurki
• 4 lista celera
• 1 glavica crnog luka
• 100 ml belog vina
• 1 l vode
- 5 kašičice bujona
- 2 kašike sosa od soje
- 100 grama špageta
- 1 vezice luka vlašca
- 4 kašike maslinovog ulja
Mamina pileća supa je stvarno najbolji lek: Oporavlja telo na ovih 6 načina, nauka dokazala!
Priprema:
- Naseckajte piletinu na četiri dela po dužini, te naseckajte na tanke trake.
- Operite šargarepu i celer, te posušite.
- Prepolovite šargarepu po dužini, te naseckajte ukoso na tanke trake.
- Očistite pečurke, te ih naseckajte na tanke kriške.
- Celer takođe naseckajte ukoso na tanke trake.
- Ogulite luk i naseckajte na tanke trake.
- Vlašac naseckajte na kolutiće.
- Ugrejte dve kašike maslinovog ulja u velikom loncu, te pržite oko 5 minuta na srednjoj vatri 100 grama belog mesa i luk.
- Potom dodajte šargarepu, pečurke, te celer pa pržite još 5 minuta.
- Ulijte belo vino, dodajte vodu, te začinite bujonom.
- Kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta, te začinite sosom od soje.
- U međuvremenu napravite špagete prema uputstvima s pakovanja.
- Ugrejte u tiganju 2 kašike maslinovog ulja, te pržite preostale trake piletine na srednjoj vatri 7-8 minuta.
- Posolite i pibiberite, te ostavite po strani.
- Na kraju raspodelite šargarepu, pečurke, celer i špagete na dva tanjira.
- Procedite ključalu supu kroz sito u dva tanjira, te poslužite s pilećim belom mesom i vlašcem.
Domaća pileća supa po bakinom receptu: Lek koji oporavlja telo!
( Stil/Miss.24.sata.hr )