isprobajte
Brzinske japanske palačinke: Mekane kao pamuk, sočne kao lubenice! (RECEPT)
Japanske palačinke podsećaju na američke, ali su dvostruko deblje, dok je testo trostruko mekše
Objavljeno: 01.12.2019. 10:42h
13:27h
Autor:
Autor:
Sastojci:
• 2 jaja
• ¾ šolje mleka
• 1 kašičica ekstrakta vanile
• 1 2/3 šolje brašna
• 1 ¾ kašičice praška za pecivo
• 3 kašike šećera
Palačinke sa bundevom: Neodoljiva poslastica koja mami na zalogaje! (RECEPT)
Priprema:
- Umutite penasto jaja, mleko i ekstrakt vanile u velikoj posudi.
- U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, te dodajte u tečnu smesu.
- Ostavite da smesa za palačinke odstoji oko 15 minuta.
- Stavite veliki tiganj s malo ulja na srednjoj vatri na ringli.
- Ulijte porciju testa (oko četvrtine testa) i čekajte dok se ne pojave mehurići. Tada su palačinke spremne za okretanje.
- Kad se isprži i druga strana, palačinke poslužite sa sirupom, voćem ili – tipično japanski – maslacem.
Pahuljaste japanske palačinke: Ovako vazdušast i lagan desert bi bilo šteta da propustite! (RECEPT)
( Stil/Miss.24.sata.hr )