Pogledajte

Ocenite ih: Ko je bila najbolje odevena dama na dodeli BAFTA nagrada u Londonu? (FOTO)

Glamur, sofisticiranost i elegancija najbolje opisuju stil poznatih zvezda filmskog platna koje su prisustvovale sinoćnoj dodeli nagrada za film u Londonu, a koja je bila najlepša, procenite sami

Objavljeno: 17.02.2014. 18:42h 09:48h
Foto: Reuters

Na sinoćnoj svečanoj dodeli nagrada Britanske filmske akademije u Londonu (BAFTA) slavni su se i te kako potrudili da ostanu zapaženi i zablistaju na crvenom tepihu.

Osim popularnog glumačkog para Anđeline Džoli i Bred Pita, koji su svojom skoro identičnom pojavom (u crnim odelima, belim košuljama i leptir mašnama) definitivno privukli pažnju prisutnih, bilo je tu još dosta inspirativnih, klasičnih, neobičnih i svakako jedinstvenih odevnih kombinacija koje su prošetale svetske zvezde.

Mlada glumica Lupita Najongo, koja se proslavila ulogom u filmu "12 godina ropstva", zablistala je na crvenom tepihu u dugoj haljini iz kolekcije Christian Dior Couture. Njena koleginica Anđelina Džoli se, za razliku od većine dama, odlučila za pantalone, sako i belu košulju Saint Laurent.

Od ostalih, izdvojile su se Kejt Blanšet u kreaciji britanske modne kuće Alexander McQueen i jedna od najpoznatijih voditeljki na svetu Opra Vinfri u haljini dizajnerke Stele Mekartni (Stella McCartney).

U pink Gucci haljini prošetala je Naomi Haris, dok se njena koleginica Uma Turman odlučila za nešto mirniju varijantu, top usku haljinu do poda Atelier Versace.
Engleska glumica Rut Vilson crvenim tepihom se prošetala u kompletu Antonio Berardi, dok se šarmantna Ejmi Adams odlučila za klasičnu crnu haljinu do poda dizajnerke Viktorije Bekam.

Ukrajinska glumica Olga Kirilenko zablistala je u izazovnoj Burberry haljini, dok je engleska zvezda filmskog platna Helen Miren odisala sofisticiranošću u haljini sa potpisom Jacques Azagury.