Poslastica

Hleb od pomorandže

Ovo je poslastica koja može da se posluži i umesto večere uz čašu mleka

Objavljeno: 16.02.2014. 21:45h 00:30h
Foto: Thinkstock

Dve veće pomorandže dobro oprati, osušiti pa izrendati koricu. Iscediti sok, odvojiti 180 ml. Ako nema dovoljno, dodati malo soka od limuna ili obične vode.

U posudu za mešenje sipati prosejano brašno, šećer, prašak za pecivo, so i izrendanu koricu pomorandže.

Dodati na kockice isečen hladan puter, rukama utrljati puter u testo, dok puter prestane da se raspoznaje i testo postane mrvičasto. Dodati jaje i sok od pomorandže, izmešati. Umešati kandirane korice limuna i pomorandže, brusnice, čokoladu i lešnike i ovlaš promešati.

Testo sipati u duguljasti četvrtasti pleh obložen papirom, ili dobro namašćen i pobrašnjen pleh za srneća leđa. Peći na 180° oko 40 minuta.

Ako je kolač pečen obložen papirom odmah ga izvaditi, odvojiti od papira i staviti na rešetku da se hladi. Ako je pečen u podmazanom i pobrašnjenom plehu, ostaviti da se dobro ohladi pre vađenja iz kalupa. U oba slučaja, sačekati da se kolač potpuno ohladi pre sečenja, jer što duže odstoji manje će se mrviti pri sečenju. Po želji posuti prah šećerom.