Uživaćete u vrhunskom ukusu
Podvarak s kolenicom i krompirom: Ovo je ubedljivo najlepše jelo od kiselog kupusa! (RECEPT)
Ovo nije samo ručak, ovo je prava jesenja i zimska slana poslastica
Objavljeno: 04.11.2019. 13:15h
Autor:
Autor:
Sastojci: 600 g kiselog kupusa, 300 g krompira, 300 g svinjske kolenice, malo ulja, 2 manje glavice luka, biber po ukusu, mešavina suvih začina, malo peršun.
Priprema: Na ulju propržiti iseckan luk, kratko propržiti, pa dodati kiseli kupus i malo ga dinstati. Ne mora da dobija boju, jer će ići u rernu. Kolenicu iskidajte ili iseckajte na sitnije komadiće, pa dodajte u posudu s kupusom i lukom. Dodajte vodu povremeno.
Kad kupus malo omekša, prebacite u vatrostalnu posudu ili tepsiju podmazanu uljem, lepo poravnajte, pa odozgo poređajte isečen krompir začinjen suvim začinom i biberom po vašem ukusu.
Staviti da se peče oko 50-60 minuta na 150 stepeni. Uživajte!
( Stil.kurir.rs )