Preporuka

Meso divljači: Zašto i kako da ga jedete

Ovo meso je lako svarljivo, ima nizak nivo masnoće i holesterola a odlično se slaže uz vino i voćne dezerte

Objavljeno: 15.02.2014. 13:41h 19:46h
Autor:
Foto: Shutterstock

Meso divljači je namirnica visoke vrednosti koju posebno odlikuju lako svarljive belančevine, nizak udeo masnoća i holesterola i fina vlaknasta struktura.

Razlog tome je što se divljač hrani finim začinskim biljem i sočnom travom, pije čistu vodu, živi u prirodi, puno se kreće i živi životom lišenim stresa.

Neograničena sloboda kretanja i raznolika ponuda hrane neposredno su zaslužni za prijatan ukus mesa divljači. Zbog svoje specifične nutricionističke vrednosti, njega mogu da konzumiraju svi, od dece pa do starijih osoba.

Ono se po pravilu priprema "na divlje", uz taman umak, pikantan ili slatkaste, uz dodatak kompota, naročito džema od brusnice, narandže ili višnje.

Na kraju obroka od divljači, pogodne su lake voćne poslastice. A uz sam obrok, bilo koje drugo piće sem vina je jeres.Vino mora biti punije, slađe, crno vino, ali uz neka jela od pernate divljači dobro dođu, suva stona bela vina.