Odlične za doručak
Ruske punjene lepinjice pune kačkavalja: Ovo morate da probate što pre! (RECEPT)
Najlepše su dok su tople, ali veoma su ukusne i kada se ohlade
Autor:
Sastojci: 1 jaje, prstohvat soli, 1 kašika ulja, 200 ml kefira, 300 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 200 g kačkavalja.
Priprema: Razbijte jaje, dodajte mu kefir, ulje i so i lepo promešajte. U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mešavinu s kefirom. Umesite meko testo koje se blago lepi za ruke. Ako je potrebno, dodajte još brašna.
Razvucite testo na debljinu oko 5 mm, pa svuda po njemu pospite rendani kačkavalj. Uvijte u rolat, pritisnite krajeve da kačkavalj ne ispada, pa isecite na kriške.
Jednu po jednu rukama savite u kuglicu, pa oklagijom razvucite na debljinu oko 5 mm.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinjice na srednjoj temperaturi sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju (oko 1 minut po strani). Vadite na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće, pa servirajte uz meze, ajvar, jogurt...
Najlepše su dok su tople, ali veoma su ukusne i kada se ohlade. Uživajte!