ODUŠEVIĆETE SE
Starinski kolač od jabuka i griza: Nikad brže gotov, a smazaćete ga za tren! (RECEPT)
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Objavljeno: 09.10.2019. 21:08h
Autor:
Autor:
Suvi sastojci:
- 2 šolje ( 2 dcl) brašna
- 2 šolje griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja šećera
- 1 vanilin šećer
Sastojci za nadev:
- 1 - 1.5 kg jabuka
- 1 vanilin šećer
- cimet
- 0.5 šolje šećera
- 150 grama maslaca
Recept za sočni kolač sa jabukama: Brza i jednostavna priprema omiljenog slatkiša!
Priprema:
- Prosejte brašno i prašak za pecivo, te dodajte griz i šećer.
- Sve zajedno pomešajte i raspodelite na 3 jednaka dela.
- Jabuke narendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom.
- Razdelite na 2 jednaka dela.
- Jabuke se ne cede, jer će njihov sok natopiti sipano testo i ono će postati mekano tokom pečenja.
- Rernu zagrejte na 180 Celzijusa.
- Posudu za pečenje premažite maslacem ili uljem.
Slaganje:
- Kao prvi sloj stavite suve sastojke.
- Kašikom poravnajte, dodajte polovinu jabuka, rukama ili kašikom, dodajte drugi deo suvih sastojaka, poravnajte kašikom i pritom malo utisnite, dodajte preostale jabuke.
- Utisinite jabuke i posipajte zadnji sloj suvih sastojaka.
- Dobro sve utisnite, a preostali maslac narendajte ili naseckajte na tanke listiće i poslažite po kolaču.
- Stavite u rernu zagrejanu na 180 Celzijusa i pecite oko 45 minuta.
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )