Po bakinom receptu

Lažni slani salčići: Svaki zalogaj se otapa u ustima! (RECEPT)

Nema toga kome se neće dopasti ovi meki, punjeni zalogaji

Objavljeno: 08.09.2019. 10:44h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 350 g brašna, 150 ml vode, 80 g maslaca, 80 g masti, so, 150 g sira, 1 žumance.

Priprema: U brašno sipati mlaku vodu i so i zamesiti glatko testo. Staviti u kesu i ostaviti pola sata u zamrzivač. Izvaditi i iseći na 6-7 delova, a svaki deo razviti što tanje (najbolje istanjiti na mašini za rezanca).

Istanjeni deo premazati umućenim maslacem i mašću. Prvi deo ostaviti na poslužavnik koji ste prekrili krpom. Drugi deo takođe razviti tanko, premazati i staviti na prvi pa oba uviti. Svaki sledeći razvijen i premazan uviti sa ovim prethodnim da dobijete jedan valjak koji ćete ostaviti da se opet hladi pola sata.

Rashlađenu rolnicu testa iseći na 2 cm pa svaki deo malo oklagijom razviti i puniti sirom u koji ste dodali žumance.

Presaviti jedan deo do sredine, a drugi kraj preko njega. Poređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Detaljnu pripremu pogledajte u videu ispod!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)