Recept za desetku

Posna pita na vodi s pečurkama i prazilukom: Neverovatno sočna i mekana!

Nećete verovati da ovom obroku nema ni kapi ulja

Objavljeno: 22.08.2019. 13:45h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci: 1 pakovanje šampinjona, pola glavice luka, 1/4 praziluka, 1 šolja mlevenog paradajza, kore za pitu, so, biber, mešavina začina, origano, voda.

Priprema: Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati. U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu.

Kore iseći na 3 duže trake, i redjati jednu na drugu, a izmedju premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradajzom. Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao. Trouglove slagati u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći dok ne porumeni na 200 stepeni. Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekša.

Uživajte!