Pravi desert

Japanska baklava: Jednostavan recept za fantastičan kolač! (RECEPT)

Ako vam treba recept za brz, a ukusan kolač, na pravom ste mestu

Objavljeno: 14.08.2019. 21:48h 21:57h
Autor:
Foto: Profimeida

Sastojci: 1 šoljica mleka; 1 šoljica griza; 1 šoljica brašna; 1 šoljica mlevenih oraha; 1 šoljica šećera; 2 cela jaja; 1 prašak za pecivo.

Za preliv: 1,5 šoljica vode; 2 šoljice šećera.

Priprema: Mikserom umutiti jaja, pa dodati sve ostale sastojke. Smesu preručiti tepsiju i peći na 180 stepeni celzijusa.

Dok se baklava peče, u šerpu stavite vodu, šećer i limun pa sve to stavite na ringlu da provri.

Vruć kolač preliti ohlađenim prelivom. Umutite šlag iz kesice pa ga stavite na svaku kocku ohlađene baklave.