Neponovljiv ukus
Stari recept za rahat lokum ili ratluk: Gotov za 15 minuta! (RECEPT)
Veoma je lako spremiti ovaj starinski desert koji su naše bake obožavale
Autor:
Nema ništa lepše od domaćeg rahat lokuma koji se topi u ustima.
Potrebno je: 380 ml vode; 300g šećera; 250 ml soka od pomorandže; 140 grama kukuruznog skroba; 3 kašike soka od limuna, za posipanje 3 kašike kukuruznog skroba i 1 kašika šećera.
Priprema: Pomešajte vodu, sok od pomorandže i šećer pa im dodajte i kukuruzni skrob. Sve to stavite na ringlu i neprestano mešajte dok se sve ne zgusne kao puding. Masu skinite sa ringle pa joj dodajte 3 kašike soka od limuna pa sve još dobro izmešajte.
Zatim preručite u vatrostalnu činiju i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, isecite na kocke pa uvaljajte svaku kocku u kombinaciju kukuruznog skroba i šećera.
Napomena: Po želji možete da dodate i druge sastojke kako biste dobili ratluk sa drugim ukusima