Neponovljiv ukus

Stari recept za rahat lokum ili ratluk: Gotov za 15 minuta! (RECEPT)

Veoma je lako spremiti ovaj starinski desert koji su naše bake obožavale

Objavljeno: 03.07.2019. 15:09h
Autor:
Foto: Profimedia

Nema ništa lepše od domaćeg rahat lokuma koji se topi u ustima.

Potrebno je: 380 ml vode; 300g šećera; 250 ml soka od pomorandže; 140 grama kukuruznog skroba; 3 kašike soka od limuna, za posipanje 3 kašike kukuruznog skroba i 1 kašika šećera.

Priprema: Pomešajte vodu, sok od pomorandže i šećer pa im dodajte i kukuruzni skrob. Sve to stavite na ringlu i neprestano mešajte dok se sve ne zgusne kao puding. Masu skinite sa ringle pa joj dodajte 3 kašike soka od limuna pa sve još dobro izmešajte.

Zatim preručite u vatrostalnu činiju i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, isecite na kocke pa uvaljajte svaku kocku u kombinaciju kukuruznog skroba i šećera.

Napomena: Po želji možete da dodate i druge sastojke kako biste dobili ratluk sa drugim ukusima

(Stil.kurir.rs)