ODUŠEVIĆETE SE
Savršenstvo ukusa u 5 koraka: Torta od bele čokolade i jagoda bez pečenja! (RECEPT)
Napravite brzinsku poslasticu koja će zadovoljiti sva vaša čula
Objavljeno: 18.06.2019. 17:02h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 250 grama keksa
- 80 grama maslaca ili margarina
Bela krema:
- 200 gramabele čokolade
- 100 grama pavlake za šlag ili kuvanje (za otapanje čokolade)
- 200 grama pavlake za šlag
- 10 grama želatina (1/4 za belu, 3/4 za rozu kremu)
Roza krema:
- 300 grama jagoda
- 50 grama šećera
- 200 grama pavlake za šlag
Torta sa jagodama i piškotama: Ukusan desert koji se ne peče! (RECEPT)
Priprema:
- Jagode iseckajte na sitnije komade i kuvajte sa šećerom oko 5 minuta da se šećer otopi.
- Izblendajte smesu i dok je još vruća, dodajte 3/4 od pune količine želatina koju ste prethodno napravili tako da ste kesicu želatina pomešali sa 5 kašika vode.
- Belu čokoladu otopite sa 100 ml pavlake za šlag ili kuvanje, pa u tu smesu dodajte 1/4 preostalog želatina.
- Keks usitnite, pa pomešajte s otopljenim maslacem i tu smesu utisnite u kalup od 20 cm.
- Prethodno stranice kalupa obložite papirom za pečenje kako bi se torta lakše izvadila i lepše izgledala.
- Ohlađenu smesu bele čokolade mutite sa 200 ml šlaga koji ste prethodno već izmiksali, pa tu smesu stavite na bazu od keksa.
- Rashladite sve u frižideru 20-ak minuta.
- Kad se beli deo lagano stisne, na njega dodajte rozi deo koji ste dobili na isti način kao i beli (miksanjem smese jagoda sa šlagom).
- Izlijte tu smesu na belu i ostavite da se gotova torta stisne (oko 6 sati).
Kremasta nepečena torta sa jagodama: Osvežavajuća, laka za pripremu a topi se u ustima! (RECEPT)
( Stil/Dnevno.Hr )