RAPSODIJA UKUSA

Torta sa jagodama dostojna svake praznične trpeze: Kremasta poslastica koja se topi u ustima! (RECEPT)

Napravite li jednom ovu poslasticu pravićete je uvek

Objavljeno: 27.04.2019. 20:32h 20:35h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci:

Za fil od jagode:

  • 1 l soka od jagode
  • 3 pudinga od jagode
  • 6 kašika šećera
  • keks za podlogu

Za fil od vanile:

  • 1 l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 8 kašika šećera
  • 250 grama margarina

Za glazuru:

  • 200g čokolade za kuvanje
  • 1 dcl ulja

Torta od jagoda sa piškotama: Desert koji će vas zadiviti sočnom i kremastom teksturom! (RECEPT)

foto: Profimedia

Za dekoraciju:

  • 500 ml slatke pavlake

Priprema:

Fil od jagode

  • Keksom pokrijte dno obruča koji ste prethodno postavili na tacnu, nije potrebno dodatno namakanje keksa.
  • Puding i šećer pomešajte sa malo soka, ostatak soka kuvajte.
  • Kada sok prokuva sklonitie sa vatre i dodajte pripremljeni puding, pa vratitie na srednju vatru dok ne postane gusto.
  • Čim je puding kuvan, možete da ga prelijete preko keksa.

Fil od vanile

  • Puding i šećer pomešajte sa malo mleka, te ostatak stavite da se kuva.
  • Kada mleko provri dodajte puding i nastavite da kuvate dok ne postane gusto.
  • Ostavite da se ohladi.
  • Dodajte margarin koji je stajao na sobnoj temperaturi i sve zajedno umutite.
  • Fil od vanile dodajte na fil od jagode i poravnajte.

Glazura od čokolade

  • Čokoladu i ulje zajedno istopite na pari.
  • Prelijte preko fila od vanile.
  • Stavite sve u frižider da se stegne.

Dekoracija

  • Kada izvadite tortu iz frižidera odvojite obruč, te celu tortu premažite umućenim šlagom.

Švarcvald torta u čaši? DA, i to je moguće i prelepo! (RECEPT)