Recepti sa Stilom

Pasta primavera

Divna pasta, jednostavno i ukusno...

Objavljeno: 14.06.2013. 12:13h 12:16h
Pasta Primavera, Foto: Shutterstock

Pastu skuvajte po uputstvu na kesici. Sipajte ulje u tiganj koji je dovoljno veliki da u njega mogu da stanu svi sastojci. Praziluk iseckan na štapiće propržite dok malo ne omekša, a zatim stavite sitno seckan beli luk i pržite još minut. Dodajte seckan paradajz sa sve sokom koji je pustio i pola kašičice soli. Pustite da se krčka 10 minuta dok se malo ne zgusne, a zatim dodajte boraniju i kuvajte pet minuta. Ubacite brokoli, poklopite i kuvajte tri minuta, a zatim dodajte kockice tikvica i još pola kašičice soli. Sve dobro promešajte i kuvajte još minut-dva. Stavite iseckan bosiljak, promešajte i još malo kuvajte. Dodajte proceđenu pastu i tri-četiri kašike vode u kojoj je pasta kuvana, posolite i pobiberite. Vratite nakratko na ringlu kako bi se svi ukusi spojili. Savet Testeninu promešajte čim je ubacite u šerpu i nekoliko puta tokom kuvanja da se ne bi zalepila za dno