Nenadmašna
Vaskršnja baklava: Bogat i sočan kolač za svečane prilike! (RECEPT)
Prava baklava mora biti i hrskava i sočna u isto vreme
Autor:
Potrebno je: 1/2 kg tankih kora; 200 gr oraha; 100 grama badema; 100 gr suvog grožđa; 100 gr keksa; 50 gr griza; 100 gr posnog margarina; 100 ml soka; 3 kašike šećera; ulje
Preliv: 500 gr šećera; 2 vanilin šećera; 1 veći limun
Priprema: Samleti orah, keks, badem pa sipati u jednu činiju. Dodati 50 gr otopljenog margarina, šećer, suvo grožđe, griz i sok pa sve dobro izmešati.. U činiju sa rastopljenim margarinom dodati malo ulja.
Raširiti prvu koru na sto pa je premazati četkicom uljem i margarinom, preko nje dodati drugu pa i nju premazati, zatim treću i nju premazati, a na dnu kore staviti bogato nadev. Saviti ivice i uviti u rolat. I tako dok ne potrošite materijal...
Dinstani puter krompir iz rerne: Nezamenljiv prilog uz baš svako jelo! (RECEPT)
Oštrim nožem iseći rolice u male rolate premazati sa uljem i margarinom i peći na 200 stepeni C oko 25 min.
U međuvremenu dok se baklava peče, skuvati sirup od šećera i 300 ml vode, dodati vanilin šećer i isečeni limun na kolutove. Vrućim sirupom preliti vruću baklavu.. Ostaviti da se ohladi i upije.
Izvor: Kod bake u gostima
Švarcvald torta u čaši? DA, i to je moguće i prelepo! (RECEPT)