Odlučan

Karl Lagerfild: Ravna obuća pokazuje stav

U istoriji mode, između 1800. i 1840. žene su nosile ravnu obuću - čak i uz balske haljine, one bi nosile baš ovakve cipele, rekao je slavni dizajner

Objavljeno: 28.01.2014. 11:19h 23:54h
Foto: Reuters

Nakon što je na Šanelovoj reviji za novu kolekciju po prvi put manekenkama obuo patike, slavni dizajner Karl Lagerfild i javno je potvrdio da je sasvim ok nositi ravnu obuću.

"U istoriji mode, između 1800. i 1840. žene su nosile ravnu obuću - čak i uz balske haljine, one bi nosile baš ovakve cipele'', rekao je Karl.

Na nedavno održanoj Šanelovoj reviji, manekenke su nosile glamurozne svetlucave, prozirne haljine, a na nogama su imale patike koje, takođe, čine deo Šanelove Haut Couture kolekcije, a koje se mogu okarakterisati kao sportski šik.

''Devojke ih naprosto obožavaju. Uverio sam se u to po načinu na koji su trčale niz stepenice, to je tako prirodno kada ste u patikama'', rekao je Karl. ''Silazak niz stepenice na platformama veoma je težak, nezgrapan i ne tako lep. Patike daju novi moderan stav modi – fleksibilnost''.

Ove glamurozne patike koštaju tri hiljade eura i moguće ih je kupiti samo uz kompletan autfit, tako da se ljubitelji mode širom sveta nadaju da će ovaj trend početi još više da se širi.