Iz bakine kuhinje
Punjeni mladi kupus: Bogati posni ručak od povrća! (RECEPT)
Bićete siti i prezadovoljni ukusom
Autor:
Sastojci: 1 glavica mladog kupusa, 1 šargarepa, 1 praziluk, 1 krompir, mešano povrće, 1 kašika ajvara, ulje, biber, 3 čena belog luka, mlevena paprika, šoljica kuvanog paradajza, 1 kašičica brašna.
Priprema: Kupusu odseći vrh i izvaditi sredinu. Na ulju propžiti seckan praziluk, dodati šargarapu i seckano povrće i sve lepo izdinstati dok ne omekša. Dodati seckan krompir, seckan beli luk i seckan peršun.
Dodati kašiku ajvara, začin, biber, so i sve dobro imešati. Ovom smesom napuniti kupus i poklopiti delom koji smo odsekli na vrhu.
Naliti vodom i kuvati oko 30 minuta. Na ulju propržiti brašno dodati malo mlevene paprike i kuvani paradajz i time naliti kupus. Dodati još malo soli ako je potrebno i seckani peršunov list.
Kuvati još minut-dva i punjeni kupus je gotov!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)