Probajte što pre
Taraba torta: Penasti desert za svaku priliku! (RECEPT)
Kombinacija piškota, šlaga i čokoladnog fila oduševljava na prvi zalogaj
Objavljeno: 15.03.2019. 13:50h
Autor:
Autor:
Sastojci:
200 g piškota, 250 g margarina, 200 g čokolade za kuvanje, 200 g šećera u prahu, 7 jaja, 200 g šlaga
Priprema:
Umutite penasto margarin i šećer u prahu, polako dodajte žumanca, pa otopite čokoladu i nju dodajte pa lepo umutite.
Umutite belanca u čvrst sneg pa lagano umešati u smesu sa čokoladom dok ne dobijete gladak fil.
Po dnu i obodu kalupa ređati piškote natopljene u mleku, pa preko njih staviti fil pa staviti u frižider da se stegne preko noći.
Sutradan umutite šlag pa stavite preko fila, skinite kalup i ukrasite po želji.
Prijatno!
( Stil )