topi se u ustima

Raj za nepca: Tajna savršenog pohovanog hleba je u ovome! (RECEPT)

Ovaj recept će vas oduševiti i sigurni smo da ćete uvek praviti hleb na ovaj način

Objavljeno: 06.03.2019. 11:50h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci za maslac s medom i vanilom:

  • 100 grama maslaca
  • 50 ml meda
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 kašičica cimeta
  • ½ kašičice soli
  • ½ mahune vanile

Sastojci za pohovani hleb:

  • 4 jaja
  • 250 ml mleka
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičicacimeta
  • Prstohvat soli
  • 30 ml viskija
  • Korica jedne pomorandže
  • Hleb
  • 2 kašike pripremljenog maslaca

Osvojiće vas odmah: Napravite ovaj hleb, cimet mu daje posebnu aromu mirisa i ukusa! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Mikserom kratko umutite sve sastojke za maslac.
  • Prebacite ga na papir za pečenje, oblikujte duguljastu rolnicu i urolajte u papir.
  • Stavite u frižider na barem dva sata.
  • Umutite jaja s mlekom, smeđim šećerom, cimetom, soli, viskijem i koricom pomorandže.
  • Umočite kriške hleba u mešavinu.
  • Zagrijte veliki tiganj, otopite dve kašike pripremljenog maslaca i pecite hleb dva minuta sa svake strane.
  • Gotov je kad poprimi zlatnu boju

Vazdušasti pita hleb: Najjednostavnije lepinjice na svetu, sveže i sutradan! (RECEPT)