topi se u ustima
Raj za nepca: Tajna savršenog pohovanog hleba je u ovome! (RECEPT)
Ovaj recept će vas oduševiti i sigurni smo da ćete uvek praviti hleb na ovaj način
Objavljeno: 06.03.2019. 11:50h
Autor:
Autor:
Sastojci za maslac s medom i vanilom:
- 100 grama maslaca
- 50 ml meda
- 60 g šećera u prahu
- 1 kašičica cimeta
- ½ kašičice soli
- ½ mahune vanile
Sastojci za pohovani hleb:
- 4 jaja
- 250 ml mleka
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašičicacimeta
- Prstohvat soli
- 30 ml viskija
- Korica jedne pomorandže
- Hleb
- 2 kašike pripremljenog maslaca
Osvojiće vas odmah: Napravite ovaj hleb, cimet mu daje posebnu aromu mirisa i ukusa! (RECEPT)
Priprema:
- Mikserom kratko umutite sve sastojke za maslac.
- Prebacite ga na papir za pečenje, oblikujte duguljastu rolnicu i urolajte u papir.
- Stavite u frižider na barem dva sata.
- Umutite jaja s mlekom, smeđim šećerom, cimetom, soli, viskijem i koricom pomorandže.
- Umočite kriške hleba u mešavinu.
- Zagrijte veliki tiganj, otopite dve kašike pripremljenog maslaca i pecite hleb dva minuta sa svake strane.
- Gotov je kad poprimi zlatnu boju
Vazdušasti pita hleb: Najjednostavnije lepinjice na svetu, sveže i sutradan! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )