PREPORUKA
Pahuljaste japanske palačinke: Ovako vazdušast i lagan desert bi bilo šteta da propustite! (RECEPT)
Donosimo recept najmekanijih, najfinijih i najpahuljastijih palačinki na svetu!
Autor:
Ako vam je dosta ustaljenog recepta za palačinke i voleli biste da probate nešto novo (a da se pritom ne pomučite puno), predstavljamo vam novi recept za mekane, sočne i pufnaste palačinkice koje će vas oduševiti!
Potrebni sastojci:
• 2 jaja • 60 g brašna • 50 g šećera • 170 ml mlaćenice (mleko koje ostaje nakon mlaćenja, odnosno izrade putera)/ ili običnog mleka
Samo 2 sastojka, a sočne i mekane kao iz raja: Ove palačinke sa bananom će vas oduševiti! (RECEPT)
• 1 kašičica praška za pecivo • 1/4 kašičice sode bikarbone • 1/4 kašičice soli • pola kašičice vanilinog šećera • 2 kašike ulja ili otopljenog maslaca
Način pripreme:
Umutite sve sastojke i mešajte dok ne dobijete lepu glatku smesu bez grudvica. U tiganju zagrejte ulje i stavite nauljen kalup. Do polovine kalupa ulijte smesu i pecite na srednjoj vatri dok se palačinka ne digne, potom je okrenite i pecite s druge strane.
Prijatno!