NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA JEDETE

Slatkiš koji će vas odmah vratiti u detinjstvo: Napravite neodoljivu štrudlu sa džemom! (RECEPT)

Ovo je najukusnija štrudlu do sada sa omiljenim voćnim nadevom

Objavljeno: 05.02.2019. 19:37h 12:11h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  • 500 grama brašna (tip 500)
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
  • 1/2 kašičice soli
  • 5 kašičice šećera

Štrudla sa makom u gotovim korama: Ukus kao kod bake a priprema se neverovatno lako! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Nadev:

Za premazivanje rolata:

  • 1 žumance
  • nekoliko kapi ulja

Priprema:

  • U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta.
  • U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so.
  • Umesite glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera.
  • Sjedinjeno testo mesiitejoš malo na malo pobrašnjanoj podlozi.
  • Testo podelite na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.
  • Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

  • Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.

Bakina slana štrudla: Kombinacija makarona, pavlake i šunke kakvu još niste probali! (RECEPT)