OVAJ MOMAK JE USPEO DA NAPRAVI MODERAN DOM OD MALE GARAŽE SVE SAM: Pratio korake sa Jutjuba, a ček da vidite kuhinju

Dečko koji je sam napravio svoj dom, kaže da je isplatljivije bilo renovirati garažu svojih roditelja, umesto da je potrošio stotine evra mesečno na kiriju.

Enterijer
OVAJ MOMAK JE USPEO DA NAPRAVI MODERAN DOM OD MALE GARAŽE SVE SAM: Pratio korake sa Jutjuba, a ček da vidite kuhinju
Foto: Printskrin@joshjonesacepaving/TikTok

Džoš Džons nije mislio da će uskoro moći sebi da priušti stan, zbog čega je uspeo da ubedi svoje roditelje da mu dozvole da izgradi sopstveni dom u njihovoj garaži.

Ne želeći da izdvaja stotine evra mesečno za iznajmljivanje, ovaj dvadesetjednogodišnji momak je ostao da živi u svojoj porodičnoj kući i uštedeo je preko 4 hiljade evra u gotovini, kojom bi inače plaćao stanarinu. Ali umesto da traži stan na drugom mestu, proveo je osam meseci pretvarajući garažu koja je povezana sa njihovom porodičnom kućom u Tanbridž Velsu, u moderan apartman.

Džoš Džons
foto: Printskrin@joshjonesacepaving/TikTok

Imao je iskustva u građevinarstvu od svoje 16. godine, ali je naučio kako da izgradi dom uz savete sa Jutjuba. Radovi su uključivali: skidanje krova garaže, izravnavanje poda, dodavanje drenaže, izgradnju kuhinje i ugradnju kupatila i spavaće sobe.

Nakon što je započeo poduhvat u januaru 2023. ovog meseca, konačno se preseilo sa svojom devojkom i kaže da su njegovi roditelji "srećni zbog njega".

Džoš je za britanski "Miror" rekao: "Iznajmljivanje je smešno skupo. Živeo sam sa mamom i tatom i znao sam da iznajmljivanje nikada ne može biti opcija."

"Pošto sam još uvek živeo kod kuće, to je bilo sasvim jednostavno. Naučio sam da sve to radim na Jutjubu, pošto sam u građevinarstvu od svoje 16. Znao sam šta da radim sa većinom delova, ali sam koristio Jutjub za sve što nisam znao."

@joshjonesacepaving I decided instead of renting my first place i was going to build it! This is a cost breakdown if the whole build! How much did it cost me to convert a garage into a tiny home?#foryou #howmuch #convert #garageintohome #selfbuild #diy ♬ original sound - FIFA Songs

U decembru 2022. Džoš je prišao svojoj majci i svom ocu sa idejom da svoju garažu preobraze u mali dom. Kaže da za početak njegovi roditelji nisu bili za tu ideju, ali je Džoš uspeo da ih pridobije.

"Garaža je bila puna smeća tokom godina i mislim da je tata shvatio da je to ozbiljna situacija kada sam počeo da iznosim stvari iz garaže", rekao je Džoš.

Graditelj je počeo da skida sve elemente i popravlja krov. Odatle je izravnao pod u garaži, napravio odvod i zaštitio konstrukciju od vlage.

On je objasnio: "Morao sam potpuno skinuti krov garaže, popraviti ga i onda ga izolovati. Izravnao sam pod garaže, izolovali smo ga i dodali drenažu. Dodao sam zidove, kuhinju, kupatilo i dnevni boravak."

Džoš je rekao da je najteži deo projekta bila drenaža. Objasnio je: "Morali smo da iskopamo veliku rupu, a ja sam iskopao predaleko i probušio cev, zbog čega sam morao da je zamenim."

@joshjonesacepaving Welcome to the garage tour! So many of you loved the build process photos i decided to update tou guys on how its looking now i have been living in it for the past few months! #foryou #housetour #minihome #smallhouse #dreamhome ♬ Vibes - ZHRMusic

Džoš je otkrio da je njegov omiljeni deo izgradnje bila kuhinja. Rekao je: "Volim svoju kuhinju, bila je polovna sa Fejsbuka i tako jeftina, a koštala je oko 500 evra. Najuzbudljiviji deo izgradnje bio je kada sam stavio prozor i vrata.

"Osećao sam se kao da negde stižem. Džoš je rekao da će biti u apartmanu od garaže narednih 10 godina zbog stanja na tržištu iznajmljivanja.

"Vidim sebe kako živim ovde narednih 10 godina, ne vidim zašto ne. Kada sam rekao svojim prijateljima šta radim, bili su zapanjeni, super su impresionirani." Nakon uspešnog renoviranja garaže, Džoš sada želi da započne posao sa svojim bratom i tatom kako bi izvršili konverzije i razvoj garaže."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs