KAKO ĆEMO SE ŠMINKATI OVOG PROLEĆA I LETA? Novi trend STAKLENE KOŽE zaludeo je Holivud, a ovakve OBRVE su totalni HIT

Zima je daleko iza nas, a proleće sa sobom nosi sunčano vreme i visoke temperature pa je vreme da tešku zimsku odeću, ali i zimski make up, ostavimo iza sebe

Lepi & Zdravi
KAKO ĆEMO SE ŠMINKATI OVOG PROLEĆA I LETA? Novi trend STAKLENE KOŽE zaludeo je Holivud, a ovakve OBRVE su totalni HIT
Foto: Doug Peters / Alamy / Alamy / Profimedia

Make up trendovi u nadolazećim mesecima okreću se prema prirodnijem izgledu, odnosno suptilnijoj šminki.

'Lepota proleća je u tome što izlazimo iz hladne i mračne zime. Želimo vedar i svež izgled te proizvode koji su lagane teksture i lako ih je upotrebljavati', ispričala je za Byrdie make up umetnica Samanta Lau koja šminka velike svetske zvezde.

Iako je u poslednje vreme takozvana 'mob wife' estetika pomalo izgurala onu 'clean girl', čista koža svežeg izgleda nikad zapravo ne izlazi iz mode. Ovog proleća nosiće se takozvana 'staklena koža'.

Radi se o trendu inspirisanom korejskim trendovima, a odnosi se na neverojatno glatku, ujednačenu i blistavu kožu. Postizanje ovakvog, 'staklenog', izgleda kože zahteva rutinu koja se fokusira na hidrataciju i negu kože. Ukoliko želite prirodniji izgled kože, umesto pudera sa snažnim pokrivanjem, izaberite neki laganiji sa srednjim pokrivanjem.

Što se tiče obrva, tu je takođe u trendu prirodniji izgled, lagano oblikovane, bez jakih i oštrih linija.

Kao što smo imali prilike videti na nedavnoj Met Gali, za ovo proleće i leto vraćaju se sedefaste nijanse senke za oči kakve su bile hit devedesetih i u ranim dvehiljaditima. Svom pogledu dodaćete dubinu uz pomoć ovakve senke koja će vašim očima dati blistavi finiš. Za dnevni make up birajte nežnije nijanse, a za veče slobodno malo pojačajte.

Za razliku od sjajne kože, na usne ćemo ovog proljeća i leta nanositi mat ruževe. U trendu su svetlije nijanse crvene i ružičaste.

Zaboravite na zimsko bledilo, proleće traži da probudite svoju unutrašnju koketu uz pomoć ružičastih i breskvastih nijansa rumenila. Ove tople nijanse idealne su za podizanje celog vašeg izgleda na jedan sasvim novi nivo. Osim klasičnog u kamenu, u poslednje vreme najpopularnije je postalo tečno ili kremasto rumenilo u stiku.

Što se tiče trepavica, takođe je u fokusu prirodan izgled, ipak to ne znači da ne želimo duge i ženstvene trepavice, već samo da ćemo ulagati u serume koji podstiču rast trepavica i dobre maskare koje će izvući maksimum iz naših prirodnih trepavica.

Stil / Story.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs