BRITANCI JE SE ODREKLI, A NAJSIROMAŠNIJI NAROD NA SVETU JE NAZIVA SVOJOM PRINCEZOM: Kod kuće ostavila probleme s novcem

Megan i Hari su bili u poseti Nigeriji i dočekani su ovacijama, naročito nakon ovog otkrića

Celebrities
08:23h
BRITANCI JE SE ODREKLI, A NAJSIROMAŠNIJI NAROD NA SVETU JE NAZIVA SVOJOM PRINCEZOM: Kod kuće ostavila probleme s novcem
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl rekla je Državnoj vladi Lagosa da je "veoma zahvalna" i "veoma ponizna" zbog dobrodošlice koju je par dobio na svojoj turneji.

Megan je poručila Nigerijcima: „Danas je Dan majki (u Americi). Tako da je prikladno da iako mi, naravno, nedostaju naša deca, osećam se veoma srećno što sam u domovini i među porodicom.'

Vojvotkinja, koja je takođe bila počastvovana ceremonijom imenovanja i dobila ručno tkanu nigerijsku tkaninu, dodala je: „Hvala vam puno na ljubaznosti i za ova prelepa imenovanja, veoma sam zahvalna. Jedva čekam da se vratim.'

Megan Markl
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Njen suprug, princ Hari, takođe se obratio okupljenima, opisujući one u prostoriji kao njegovu 'tazbinu', dodajući: 'Preskočiću protokol jer smo u ovom trenutku svi mi porodica'.

Nastavio je: „Hvala vam što ste mojoj ženi i meni poželeli dobrodošlicu u Nigeriju. To je naša prva poseta. Sigurno neće biti i poslednja. Hvala vam na ceremoniji imenovanja. Ne znam kako sam i ja u to uvučen, ali to što sam mogao da prisustvujem pored svoje supruge, znači mnogo za oboje, a posebno za nju, pa hvala vam na tome.'

Njihova poseta usledila je nakon što je Megan u svom podkastu Archetipes u oktobru 2022. otkrila da je na osnovu DNK testa saznala da je „43 odsto Nigerijskog porekla“.

Par je napustio Abudžu nakon trodnevne posete, vojvoda i vojvotkinja nazvali su svoju polu-kraljevsku turneju "fantastičnom" i rekli da će to biti "prvo od mnogih nezaboravnih putovanja"

Megan Markl
foto: Emmanuel Osodi / AFP / Profimedia

Sleteli su nazad u Sjedinjene Države nekoliko sati pre nego što su kalifornijske vlasti potvrdile da je spor oko "delinkvencije" u vezi sa njihovim dobrotvornim poduhvatom, Archevell Foundation, rešen nakon zabune oko neobrađenog čeka.

Ministarstvo pravde Kalifornije navelo je dobrotvornu organizaciju, koja je 2022. donela oko 9 miliona dolara (7,1 milion funti) manje donacija nego godinu ranije, kao „ne u dobroj reputaciji“ zbog navodnog neplaćanja naknade od 200 dolara za obnavljanje.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs