LJUBAVNI HOROSKOP ZA DRUGU POLOVINU MAJA: Njih čeka vrtoglava prolećna avantura, a ovom znaku je veza na KLIMAVIM NOGAMA

Mnogi će se iznenaditi kada budu videli šta koji znak očekuje na ljubavnom polju u drugoj polovini maja

Horoskop
Autor:
LJUBAVNI HOROSKOP ZA DRUGU POLOVINU MAJA: Njih čeka vrtoglava prolećna avantura, a ovom znaku je veza na KLIMAVIM NOGAMA
Foto: Anna Maloverjan / Panthermedia / Profimedia

Saznajte ljubavni horoskop za maj 2024. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan

Sa svojim vladarom Marsom koji će biti u vašem znaku tokom celog meseca, sledićete bezuslovno želje svog srca. Sa idejom da ništa nećete ni dobiti, ako ne tražite i ne posegnete za onim što želite, odlučno ćete krenuti u potragu. To je dobra motivacija za vas, koja vas međutim, može doneti tešku lekciju skromnosti i prihvatanja. Možete izazvati nečiju pažnju, ali nikoga ne možete nagovoriti da vas voli, da vam uzvrati osećanja ili da bude veran, ma koliko dobre razloge za to imali. Drugim rečima, možete shvatiti da ponekad ne možete imati ono što želite, ma koliko se „podesili“ energetski, mentalno i praktično, da to dobijete. Gde nastaje kratak spoj? Možda vaše želje nisu u skladu sa vašim potrebama, a ono što vam je potrebno (lekcija, na primer) vam se uopšte ne sviđa.

U partnerskim odnosima se možete suočiti sa istom vrstom lekcije, koja može biti još bolnija i intenzivnija. Možete otkriti da ste samo mislili da imate vezu vrednu ulaganja i punu dubokih osećanja i da ste, zapravo, sami u tome. Partner možda nije iskren prema vama, a to može krenuti u dva pravca – razotkrivanje će srušiti barijeru među vama (koje niste ni bili svesni), što vas može vratiti na početak i možete izgraditi vezu na stabilnijim osnovama, ili se možete rastati. U oba slučaja, učite lekciju razumevanja i prihvatanja.

Ljubavni Par, Devojka, dečko, Ljubav, Piknik
foto: Shuterstock

Bik

Mlad Mesec u znaku Bika 8. maja, podstiče vas da prevaziđete zastarele načine druženja i zabavljanja. A raditi stvari na drugačiji način može biti zanimljivo i doneti dobre rezultate. Možda vas neko privlači i niste sigurni kako da mu se približite, ali ako ste ranije davali sve od sebe da smislite načine da se nekome dopadnete, sada treba da postupite drugačije. Praktično, to znači da se manje ulažete i da postavite čvrste granice oko svog samopoštovanja. Ako neko ne primećuje koliko ste sjajni, ne vredi da se trudite oko njega. Čuvanje svojih granica (i svog srca) može krajem meseca rezultirati nezaboravnim romantičnim susretom – sa nekim drugim.

U partnerskim odnosima se može javiti ljubomora, dok je Venera u Biku u kvadratu sa Plutonom, početkom meseca. Ne dozvolite da vas to preplavi – ako stvari ne idu kako treba, za to postoji razlog. Napravite korak unazad i posmatrajte šta se dešava. Suzdržite se od kopanja po prošlosti voljene osobe, jer otrkivanje stvari na koje nije ponosna i kojih se stidi neće doneti ništa dobro vašoj vezi. Bavite se preispitivanjem svojih uverenja o ljubavi i partnerstvu (umesto da ispitujete partnera, ponašajte se korektno i budite taktični i strpljivi. Vibracije se menjaju sredinom meseca i imaćete priliku da se ponovo zbližite i produbite odnos do kraja maja.

Blizanci

Kvadrat Venere i Plutona na početku meseca, može dovesti do preokreta u neuzvraćenoj ljubavi ili komplikovanom odnosu. Opsednutost time će vas samo izludeti – ako ne možete učiniti ništa razumno da preokrenete stvari u svoju korist, pustite to. Uverićete se da imate mnogo toga da ponudite dok se Venera spaja sa Jupiterom 23. maja, a zatim ulazi u vaš znak. Usudite se da verujete da će sve biti dobro za vas i da ćete naći ljubav – možda ne na način koji zamišljate. Ostanite pozitivni i verujte procesu, krajem meseca možete dobiti potvrde koje će vas osnažiti i uliti vam nadu i samopouzdanje.

U partnerskim odnosima značajan razvoj u vezi može biti podstaknut u poslednjoj nedelji maja. Držite otvorene linije komunikacije u prvom planu, jer ćete morati da razgovarate o važnim pitanjima u vašoj vezi. Možda su na redu planovi za budućnost i prekretnica u vašem odnosu, za koju oboje treba da se pripremite i mentalno i emocionalno i praktično. Ako važne odluke još nisu donete, bolje je da ne žurite. Vaša emotivnost i impulsivnost mogu ubrzati proces, ali mogu i preplašiti partnera – najbolje je da oboje usporite, dok se ne nađete na istom mestu, sami sa sobom i jedno sa drugim.

Zaljubljeni, Par, Zaljubljeni par
foto: Shutterstock

Rak

Vaš društveni život će biti u usponu nakon mladog Meseca u Biku, 8. maja – možete upoznati uticajne i zanimljive osobe, koje će vas očarati svojom energijom, ali budite oprezni. Neki veoma prijatni i privlačni ljudi mogu uživati u mentalnim i emocionalnim igrama i biti opsednuti kontrolom – prepoznajte i cenite one koji vas prihvataju onakvima kakvi ste i daju vam prostora da se izrazite i budete svoji. U poslednjoj nedelji maja, kada se Venera sinhronizuje sa Jupiterom i Neptunom, atmosfera može postati romantična i sastanci zbog kojih ste nervozni mogu biti vrlo prijatni i uzbudljivi.

U partnerskim odnosima obratite pažnju na spoljašnje uticaje, koji mogu uneti razdor i nestabilnost. Držite se jedno drugog i verujte partneru – ne dozvolite da ljubomora i sumnja pokvare vaš odnos. A to se može desiti ako poverujete nečijim rečima i optužite partnera – činjenica da ste poverovali da vas on može povrediti na takav način, može bolno uticati na njega i dovesti do udaljavanja. Postavite čvrste granice oko svog odnosa sa prijateljima – neko dobronameran vam može preneti svoju zabrinutost, samo zato što je neko zlonamaran bio siguran da će on to uraditi. Ako vas sumnja ipak navede na nepromišljeno ponašanje, učinite sve što možete da se iskupite, da povratite sklad i sačuvate vezu.

Lav

Privući ćete pažnju svih oko sebe, dok se Venera i Pluton „sudaraju“ na početku meseca, ali to može biti i negativna pažnja. Vodite računa o svojim rečima i ponašanju – neki nepromišljen potez ili oštra primedba mogu izgledati neprijatno i nekoga koga želite da privučete mogu navesti da dovede u pitanje vaš karakter i poželjnost. Sredinom meseca Dok se Venera i trezveni Saturn usklađuju nastupa bolji period za ljubavni život, a u poslednjoj nedelji maja se možete naći u situaciji da se pitate da li ste stvarno spremni za posvećenu vezu kakvu priželjkujete. Razmislite pošteno i objektivno – nemojte se igrati sa nečijim osećanjima, ako vam je samo do zabave, ili vam je dosadilo da budete sami.

U partnerskim odnosima tokom maja možete ojačati svoju vezu. Imaćete puno prilika za romantiku i zabavu, i vaša veza može biti u usponu, na način koji volite, a to je da svima pokažete kako ste srećni i da ih uključite u svoje slavljeničko raspoloženje. Međutim, budite oprezni – iako su vaša osećanja iskrena i intenzivna, partner se može osećati kao trofej i simbol vašeg uspeha i trijumfa. Obuzdajte svoju lavovsku prirodu i nastojte da u jednakoj ispunite potrebe svog partnera za privatnošću, barem onoliko koliko ispunjavate svoju potrebu za javnošću.

Devica

Zatvaranje i privezivanje labavih krajeva prošlih odnosa tema je ovog meseca. Ne možete dalje, dok se ne oslobodite emocionalnog prtljaga iz bivših veza, a pružiće vam se više prilika da to učinite. Ne propuštajte ni jednu – prihvatite susrete i razgovore sa bivšima (koji se mogu odjednom pojaviti niotkuda) i suočite se sa svim osećanjima koja se pojave. A mogu se pojaviti sa snagom i intenzitetom koji će vas preplaviti i potpuno zaprepastiti. Bićete iskušani „na prepad“ i vaš razum, objektivnost i sposobnost donošenja najboljih odluka za sebe biće testirani. Zvezde navijaju za vas, da položite ovaj test.

Na početku meseca kada Venera pravi kvadrat sa Plutonom, možete zauzeti stav „ili na moj način, ili nikako“, koji može zakomplikovati dugu vezu i potpuno uništiti vezu koja je tek na početku. Strasti bujaju, podstaknute Marsom u Ovnu u vašoj zoni intimnosti tokom celog meseca, što vas navodi da sledite svoje želje. Mnogi će ceniti vašu hrabrost i samopouzdanje, ali osetljivog partnera možete prosto pregaziti svojom snagom. A ako je u pitanju sukob dve snažne volje, niko se neće dobro provesti. Spustite loptu i napravite kompromise, ako želite da sačuvate odnos – u poslednjoj nedelji meseca ovaj stav može dovesti do pozitivnih preokreta.

Ljubavni Par, Devojka, dečko, Ljubav, Piknik
foto: Shuterstock

Vaga

Spremite se Vage – prognoza za maj najavljuje tajfune, cunamije i oluje u emocionalnom životu. Želja za nekim vas može naterati da radite lude stvari, posebno ako je neispunjena. Početkom meseca, pod uticajem Venere suprotstavljene Plutonu možete pribegavati očajničkim potezima da biste nekog pridobili. Intenzivne emocije i dramatične scene mogu poremetiti vašu delikatnu osetljivost. Budite pažljivi – opsesivnost nema dobre izglede. Odahnućete kada Venera uđe u Blizance 23. maja i donese nove izglede za sastanke i zabavu sa nekim različitim od tipa koji vas inače privlači.

U partnerskim odnosima nalet strastvene energije može pronaći izlaz kroz fizičku ljubav, ali teško ćete proći bez sukoba i svađa. Planetarna energija vas uznemirava, ali i dovodi u kontakt sa svojim osećanjima, pa ćete biti voljni da promenite svoje ponašanje – mala prilagođavanja mogu dovesti do velikih i značajnih pomaka u vezi. Takođe ovo može biti prilika da se pridružite partneru avanturističkog duha u eksperimentisanju i istraživanju, a ako je vaš partner smiren i stabilan, možete ga podstaći da zajedno steknete nova iskustva u bilo kojoj oblasti koja vas oboje inspiriše.

Ljubavni par, Ljubav, Leto, Budva
foto: Shutterstock

Škorpija

Budite otvoreni prema svetu, ne bežite od druženja, zabave, dejtinga i flerta. Vaša očekivanja su možda previsoka, pa je potrebno da se prizemljite i budete odmereni i otvoreni za nova iskustva. Stvari se možda neće odvijati kako ste zamišljali, ali to će vas motivisati da se dublje pozabavite svojim osećanjima i uverenjima i da pronađete unutrašnji emocionalni sklad sami sa sobom, pre nego što definišete šta je ono što imate da ponudite nekome i šta vam je suštinski potrebno da dobijete u vezi.

U partnerskim odnosima može doći do problema koje uzrokuju spoljašnji uticaji. Bolje je da pokušate da razumete odakle dolazi vaša ljubomora, nego da pokušavate da kontrolišete partnera i ponašate se posesivno – to će sigurno izazvati svađe i razmirice. Bićete skloniji da se smireno i ozbiljno pozabavite ljubavnim pitanjima sredinom maja, kada se Venera sinhronizuje sa Saturnom – to je vreme za ozbiljne i zrele odluke o vezi. Pokažite partneru da ste ozbiljni i pouzdani i da se može osloniti na vas, kako biste učvrstili poverenje koje početkom meseca može biti poljuljano.

Strelac

Kvadrat Venere i Plutona početkom maja može da izazove neprijatne vibracije koje ističu vašu tamnu stranu, što može narušiti nečije interesovanje za vas, uplašiti ga i navesti da se povuče. Sredinom meseca ćete se emocionalno stabilizovati i priliv energije želeti da iskoristite da pronađete adekvatnog partnera. Vaš samouveren nastup je privlačan i hvale vredan – svakome se sviđa neko ko zna šta hoće i ne plaši se da to traži – ali vodite računa da ne nastupite suviše isključivo, sa snagom koja može poraziti nekog kome treba više vremena da prevaziđe nesigurnost, ili isprocesuira osećanja. Dodatne poene možete zaraditi prijateljskim stavom – pojavljivanjem i pomaganjem, bez mnogo priče.

Ovaj period je pogodan za uživanje u svim zajedničkim iskustvima koja proživljavate kao par, naročito ako ste oboje raspoloženi za istraživanje i avanturu. Ako je vaš odnos na prelasku u ozbiljniju fazu, nova iskustva će vam omogućiti da se bolje razumete i dublje povežete, a ako ste u dugoj vezi, zajedničke avanture mogu doneti osveženje i oživljavanje strasti. Planetarno poravnanje vas podstiče da izrazite svoja najdublja osećanja, pa ako ste neke emocije potiskivali, možete otkriti da više uopšte ne možete da ih zadržite. Ne plašite se da pokažete ranjivost i da se oslonite na partnera, to vas može dublje povezati i podstaći zajednički rast, iako su osećanja koja isplivavaju na površinu teška, bolna i neprijatna.

Osmeh, Sreća, Proleće, Cveće, Cveće, Polje, Nasmejana, Crvene Ruže
foto: Thinkstock

Jarac

Otpuštanje prošlosti je tema ovog meseca – imaćete prilike da uvidite svoje negativne obrasce ponašanja i da postupate drugačije i to može biti veliki proboj za vas i veliko olakšanje. Emocionalno rasterećenje donosi novu perspektivu i dejting može postati interesantniji i uzbudljiviji nego ikada i u poslednjoj nedelji maja doneti mogućnost za stvranje zdravog odnosa. Odsustvo očekivanja i otvorenost za upoznavanje i prihvatanje može dovesti do uspostavljanja veze koja ima potencijal da se razvija i napreduje na prirodan i neforsiran način. U međuvremenu budite strpljivi i bavite se samoposmatranjem i samospoznajom.

Sukob oko novca, imovine ili drugih vrednosti može zakomplikovati vezu, dok se Venera sučeljuje sa Plutonom na početku meseca. Ne dozvolite da vas želja da kontrolišete situaciju navede da uradite nešto zbog čega ćete kasnije zažaliti. Tretiranje partnera kao nečeg što vam pripada, odnosno, nedostatak poštovanja, gaženje granica ili uzimanje partnera zdravo za gotovo sigurno će izazvati njegovu pobunu i doneti nove komplikacije. Kada se izdigne mlad Mesec 8. maja nad vašom zonom partnerstva, iskoristite priliv ove podmlađujuće energije za novi početak. Otresite se onoga što se dogodilo, oprostite partneru, kao i sebi, tražite oproštaj i posvetite se tome da prilagodite svoj pristup i ponašanje. Više pažnje, više poverenja, više uvažavanja i jasnije izražavanje sopstvenih potreba, izlečiće povrede koje ste jedno drugom možda naneli nehotice, ali i one koje nosite iz prošlih veza i koje do sada niste uspeli da iscelite.

Par, Ljubav, Svađa
foto: Dmytro Zinkevych / Alamy / Alamy / Profimedia

Vodolija

Zvezde vam obećavaju vreme ispunjeno strašću i ljubavnim porivima, bićete hrabri i aktivni i imaćete želju da se upustite u avanture, koje vam mogu doneti dobre šanse za romansu. Istovremeno, vreme koje provedete u samoći i kontemplaciji, analizirajući svoja osećanja i prepoznajući ometajuće obrasce ponašanja, pomaže vam da postignete unutrašnju stabilnost i da se osnažite. Na početku meseca preovlađuje haotična energija, koja može uneti impulsivnost i preemotivnost u komunikaciju, pa vam zvezde savetuju da budete odmereniji i promišljeniji, da ne biste ostavili pogrešan utisak na nekog kome se dopadate. Do vas nije lako dopreti, ali to ne znači da na treba da držite distancu, ali znači da treba da budete u stanju da spustite gard i da budete otvoreni kada osetite povezanost sa drugom osobom.

Pokazivanje svoje nadmoćnosti u vezi može izazvati sukobe, jer ta potreba dolazi iz vaše nesigurnosti i nedostatka vere u sebe, a partner je toga svesniji nego vi. Unutrašnje tektonske poremećaje izaziva Venera u kvadratu sa Plutonom u vašem znaku, dok je istovremeno Pluton retrogradan u Vodoliji. Napravite korak unazad i oduprite se reaktivnosti, kako biste osvestili svoju nesigurnost i shvatili odakle dolazi – nemojte zbog tvrdoglavosti odbaciti ono što vam partner sugeriše, on sa strane vidi bolje nego vi. Mlad Mesec 8. maja može doneti novu energiju i inicirati preporod u ličnom životu i u partnerskom odnosu, a promene mogu biti uzbudljive i doneti obnovu romanse i strasti.

Ribe

Ako tražite srodnu dušu, nekog zanimljivog biste mogli da upoznate na mreži. Konjukcija Venere i Urana od 18. do 19. maja favorizuje stvaranje novih veza putem aplikacija za upoznavanje i društvenih medija. Osvežite svoje profile, ubacite neke nove fotografije i prilagodite način na koji se predstavljate i budite spremni da odgovorite na brojne poruke. U poslednjoj nedelji maja možete imati priliku da se sretnete uživo sa nekim koga ste upoznali na mreži. Tokom prve polovine meseca izbegavajte nove kontakte, jer nećete biti baš sasvim svoji. Planetarni uticaji mogu podići intenzitet vaših osećanja (po kom ste poznati) do stepena koji izmiče kontroli. Da biste se predstavili u najboljem svetlu, sačekajte povoljne uticaje koji vam sredinom meseca pomažu da se stabilizujete.

Nesigurnost podstaknuta kvadratom Venere i Plutona na početku meseca može izazvati šašava osećanja i naterati vas da govorite lude stvari – ako možete da se smejete sebi, ovo može biti vrlo inspirativan momenat u vašoj vezi. Ne dozvolite da vas preplavljujuća osećanja dovedu do opsesivnog ponašanja i ljubomore, jer ćete zažaliti. Ako vam je ipak teško da se kontrolišete i da transformišete energiju kroz humor, možete popraviti štetu sredinom meseca, kada se Venera sinhronizuje sa Saturnom – razumne vibracije ovog perioda menjaju stvari i moći ćete da se konstruktivno suočite sa problemima i da donosite zrele odluke. U igri može biti promena navika koje doprinose mentalnoj konfuziji i usvajanje zdravijeg životnog stila – partner je u tome uz vas.

Stil/Wannabe

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs