Vredi probati

Živite kvalitetnije: 5 ključnih pravila za čišćenje doma od negativne energije!

Prvi korak u čišćenju doma je izbacivanje nepotrebnih stvari i sređivanje nereda, dok se drugi korak odnosi na energetsko čišćenje, čime se uklanjaju nakupljene energetske krhotine koje su posledica negativnih emocija, događaja, misli i stresa
Zanimljivosti
13:54h
Živite kvalitetnije: 5 ključnih pravila za čišćenje doma od negativne energije!
Foto: Shutterstock

Drevni narodi živeli su u skladu sa prirodom i bili svesni energije koja ih okružuje. Već tada razvijene su brojne tehnike čišćenja negativne energije. Prema drevnim pravilima Feng Šuija, prostor je povremeno potrebno očistiti od nakupljenih energija.

Važan faktor za dobre vibracije svakog prostora jeste njegova urednost i čistoća, jer se vremenom u domu nakuplja energija koju je povremeno potrebno pročistiti i osloboditi.

8 laži zbog kojih nam je kuća prljavija nego što mislimo, pročitajte OVDE.

Prvi korak u čišćenju doma je izbacivanje nepotrebnih stvari i sređivanje nereda, dok se drugi korak odnosi na energetsko čišćenje, čime se uklanjaju nakupljene energetske krhotine koje su posledica negativnih emocija, događaja, misli i stresa. Imajte na umu da se sve što se događa u prostoru u kojem živite, na svojevrsni način ulazi i u zidove, predmete, nameštaj. Negativna energija se neretko nakuplja u ćoškovima kuće, ali i na ostalim skrivenim mestima.

Nakon energetskog čišćenja energija je ponovno sveža, uzdiže se i prosvetljuje, pa može slobodno kružiti prostorom.

Ponekad jednostavno možete osetiti negativnu energiju u svom prostoru. Ako se osećate iscrpljeno ili teško pronalazite stvari po kući, to su neki od znakova da je vreme da očistite prostor u kojem živite. Postoji mnogo načina da očistite svoj dom od loše energije, a u nastavku vam otkrivamo 6 najefektnijih.

OVDE saznajte koje navike imaju ljudi koji ne moraju da sređuju kuću svaki dan!

1. Pustite pozitivnu muziku

Jedan od načina da očistite svoj dom od negativne energije je da glasno pustite muziku. Prema tradicionalnom kineskom verovanju, buka može razbiti određene energetske obrasce. Pozitivna duhovna muzika svojim ritmom i snažnim porukama utiče da se negativna energija raziđe i nestane. Osim toga, takva muzika je dobra i za našu dušu, jer budi pozitivne misli i emocije. Dakle, ako želite da očistite svoj dom od nakupljene energije, pustite glasno muziku, pevajte, plešite i isterajte loše misli.

2. Rešite se starih i nepotrebnih stvari

Postoji verovanje da je ustajala energija zarobljena u starim stvarima, naročito ako ih imamo mnogo. Naime, neke stvari iz prošlosti još uvek mogu na sebi imati emocije koje ste osećali kada ste ih koristili, poput tuge, depresije, besa... Uz neke stvari vezane su i određene uspomene, u zavisnosti od priča koje se kriju iza njih, naročito ako te stvari ne pripadaju vama. Ako želite da se rešite negativne energije, oslobodite svoj dom od takvih stvari.

Kojih 10 stvari treba odmah da izbacite iz kuće, pročitajte OVDE.

3. Premestite nameštaj

Reorganizacija nameštaja je dobra, jer nam pomaže da izbalansiramo nivo energije u prostoriji. Prema pravilima Feng Šuija, u nameštaj u prostoriji mora biti složen tako da ostane što više slobodnog prostora, kako bi energija mogla slobodno da kruži. To će sprečiti negativnu energiju da prijanja uz nameštaj, a slobodni prostor će je rasterati baš kao i glasna muzika.

4. Morska so

Prema nekim tradicionalnim verovanjima, morska so je odlična za čišćenje negativnih vibracija. Ako osećate da se u vašem domu nakupila loša energija, uzmite morsku so i posipajte je po ćoškovima kuće i po dvorištu oko kuće. Takođe, so možete pomešati sa malo tople vode i time obrisati podove.

Kako da izlečite prehladu i pročistite sinuse pomoću morske soli, saznajte OVDE.

5. Počistite ulaz u kuću

Sledeći korak u čišćenju prostora odnosi se na čišćenje eksterijera. Čišćenjem dvorišta, balkona ili terase moguće je ukloniti spoljašnju prljavštinu, koja u sebi može sadržati lošu energiju. Bacanjem smeća u kontejner nakupljena energija biće eliminisana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs