Da se naježiš

Životna drama Agate Kristi: Šta se krije iza njenog misterioznog nestanka!

U tom periodu umrla joj je majka, pa je napustio muž, a onda je i kraljica drame misteriozno nestala punih 11 dana! Niko nije znao gde je
Zanimljivosti
00:02h Autor:
Životna drama Agate Kristi: Šta se krije iza njenog misterioznog nestanka!
Foto: Profimedia

Pisac Kejt Mos (ne manekenka), koju mnogi nazivaju naslednicom Dena Brauna, u svojoj kratkoj priči je napisala o najvećoj misteriji iz života kraljice misterije Agate Kristi.

Naime, slavna Agata je u decembru 1926. nestala na 11 dana.

Te godine joj je preminula majka, a ona se sa tragedijom nosila na jedini način na koji je znala - cele bi dane pisala. U tom je periodu napisala i knjigu "Ubistvo Rodžera Akrojda", a radi se o knjizi koja je probudila njenu uspavanu karijeru, ali u isto vreme razorila i njen brak.

Kada vidiš ljude kako su smešni, shvatiš koliko ih voliš: Ovako je govorila Agata Kristi!

Suprug Arči napustio je Agatu početkom decembra, a 3. decembra ona je nestala na 11 dana i u tom periodu mnogi su verovali da je mrtva.

Njen automobil je pronađen u blizini kuće prijateljice njena supruga, Nensi Nil. Novine su bile prepune izjava svedoka koji tvrde da su je videli, a u potragu za slavnom Agatom uključilo se hiljade policajaca i 15 hilljada volontera.

Agata Kristi najbolji pisac detektivskih romana svih vremena

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ali, uskoro je pronađena u hotelu Svan Hajdropatik u Jokširu, gde se prijavila pod prezimenom Nil.

Kristi je kasnije tvrdila da se ničega ne seća, a doktori su ustanovili da se radi o amneziji iako u to mnogi nisu poverovali već zaključili da se radi o marketinškom triku sa ciljem promocije njenog novog romana.

Sve ovo Mos je napisala u kratkoj priči koju je naručio BBC povodom 125. godišnjice do rođenja slavne Agate Kristi, a priča je ispričana iz perspektive izmišljenog radnika hotela u kojem je slavna Agata odsela tih 11 dana.

Život Lava Nikolajeviča Tolstoja: Najbogatiji pisac koji je umro kao beskućnik!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs