Šaptač zverima

Život jednog neobičnog šeika: Ovo je njegova najveća strast! (FOTO, VIDEO)

Jasim Ali Salim sve divlje životinje koje ima na imanju su njihovi prethodni vlasnici nabavili na crnom tržištu. Kada su postale preveliki teret, one koje su imale sreće, završile su u njegovim rukama

Zanimljivosti
11:05h Autor:
Život jednog neobičnog šeika: Ovo je njegova najveća strast! (FOTO, VIDEO)
Foto: Instagram / Jasem_ali_

Jasim Ali Salim je trgovac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, otac četvoro dece i vlasnik azila za divlje životinje. Na svom imanju u Ras al-Kaimahu ima preko 20 vrsta različitih divljih životinja, ali velike mačke su njegova najveća strast. Lavove, tigrove i pume je počeo da spasava iz različitih zooloških vrtova još pre 18 godina. Straha od njih uopšte nema, a mnogi ga u šali nazivaju "šaptačem zverima".

Ljudina ogromnog srca: Sarajlija spasao i udomio preko stotinu pasa lutalica! (FOTO)

Svoju ljubav prema životinjama rado otkriva na Instagram profilu. Njegov najomiljeniji lav je izrazito svetle dlake i plavih očiju. Jasim i plavooki lav su potpuno nerazdvojni. Na lava legne, kao da je pitoma mačkica, a ne opasna životinja.

"Pre sam morao da vodin decu u Šardžu i Dubai, da bih im pokazao divlje životinje. Sada više to ne moram, a otkako smo ga otvorili, preko 25 hiljada ljudi je došlo da poseti naš Zoo vrt", rekao je svojevremeno za The National.

Deka (80) heroj: Psima lutalicama napravio vozić, oduševiće vas zašto! (FOTO, VIDEO)

Životinje koje završe u njegovom zoo vrtu, uglavnom su već pripitomljene. Zbog toga većina ne može da bude reintegrisana u divljinu. Takav je slučaj sa hijenom i crnom panterom koje ima u vrtu.

Jasimova deca uživaju u njegovom hobiju, ali je njima pristup divljim životinjama, bez njegovog nadzora, strogo zabranjen. Srećom, na zoo imanju živi i malena šimpanza koja je prava maza.

Spasili ga i usvojili: Predivno prijateljstvo tri haskija i mačeta! (FOTO, VIDEO)

Tokom vrućih dana, Jasim se okupa sa svojim lavovima i lavicama. Čovek uopšte nema straha.

Druga velika strast su mu ptice grabljivice i konji, kako i dolikuje pravom Arapinu. Prizori s njegovog profila gotovo su nerealni.

Gospodin Salim veliki je protivnik trgovine divljim životinjama. Njegov Zoo vrt imao je, kaže, dosta ponuda od preprodavaca, ali ih je sve odbio.

"Međutim, prihvatiću svaku zlostavljanu ili zanemarivanu životinju. Ove ostale, ni po koju cenu", rekao je šeik.

Tuga zlostavljanog psa: Prvi put osetila ljubav, nije znala šta ju je snašlo! (VIDEO)

Sve životinje koje Salim ima na imanju su njihovi prethodni vlasnici nabavili na crnom tržištu. Kada su postale preveliki teret, one koje su imale sreće, završile su u njegovim rukama. Kada nije sa svojom decom, divljim životinjama ili na poslu, evo što radi u društvu sa suprugom:

Zoo vrt finansira sam, iz vlastitih prihoda, a samo za hranu, godišnje za životinje izdvoji oko 90 hiljada dolara. U to nisu uračunati radnici zoo parka, kojima je poverio brigu o životinjama, dok njega nema.

Ponovni susret dečaka i izgubljenog psa: Nateraće vam suze na oči! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs