Neverovatno

Žena vaskrsla iz mrtvih da okaje težak greh: Monah otkrio strahovitu istinitu priču!

Rekao sam joj da ne treba da ispoveda ono što je već ispovedala, ali ona je insistirala, prisetio se arhimandrit Kiprijan

zanimljivosti,

Autor:

Žena plače, Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

Arhimandrit Kiprijan ostavio je za sobom brojna dela, ali i priču u kojoj je opisan povratak iz mrtvih jedne starije udovice.

Ona je posle smrti morala da bude poslata natrag među žive kako bi mogla da ispovedi težak greh i da se za njega pokaje. Čudan događaj desio se u Grčkoj, a prema zapisu monaha, sve se zbilo ovako:

"Jednom prilikom, zazvonili su kod nas na vrata sa molbom da pričestim Svetim Tajnama Hristovim jednu stariju ženu, udovicu, koja je živela u predgrađu Atine. Ona je bila starokalendarka, i kako je bila potpuno prikovana za postelju, nije mogla da odlazi u crkvu. Mada mi takve stvari obično ne vršimo izvan manastira i ljude upućujemo na parohijskog sveštenika, osetio sam da u ovom slučaju moram da pođem, i, pripremivši Svete Darove, krenuo sam iz manastira.

Bolesnicu sam zatekao kako leži u nekoj bednoj sobici. Nije imala sopstvenih sredstava za život, pa je sasvim zavisila od suseda, koji su joj donosili hranu i druge nužne stvari. Položio sam Svete Darove i upitao je hoće li da se ispovedi. Ona je odgovorila: "Ne, za poslednje tri godine na mojoj savesti nema ničega što već nije ispoveđeno, ali postoji jedan stari greh o kome bih htela da vam kažem, mada sam ga ispovedala mnogim sveštenicima".

Vratili se sa onog sveta: Dalibor (18) i Dejan (21) otkrili bizarne detalje!

Foto: Ilustracija / Profimedia Foto: Ilustracija / Profimedia

Ja sam joj odgovorio da ako ga je već ispovedala, ne treba da to čini ponovo. Ali ona je insistirala, i evo šta mi je ispričala:

Kada je bila mlada, tek što se udala, pre oko trideset i pet godina,ostala je trudna baš u trenutku kada je porodica zapala u tešku novčanu situaciju. Ostali članovi porodice nagonili su je na abortus, ali je ona to odlučno odbijala. Ipak, na kraju, ona je podlegla pretnjama svekrve i protiv njene volje operacija je bila izvršena.

Medicinska kontrola ilegalno izvedenog abortusa je bila tada vrlo primitivna, zbog čega je dobila ozbiljnu infekciju i kroz nekoliko dana umrla, nemajući mogućnosti da svoj greh ispovedi. U trenutku smrti, a to je bilo uveče, ona je osetila da joj se duša odvaja od tela, onako kao što se to obično opisuje - njena duša je, ostavši u blizini, posmatrala kako kupaju njeno telo, odevaju ga i polažu u kovčeg.

Ujutro, ona je išla za pogrebnom povorkom u crkvu, prisustvovala opelu i videla kako su kovčeg stavili u kola da bi ga preneli na groblje. Duša je takoreći lebdela iznad tela na nevelikoj visini. Iznenada, na putu do groblja, pojaviše se dva, kako starica reče, "đakona", u blistavim stiharima i orarima. Jedan od njih čitao je nekakav svitak.

Svetski priznat vidovnjak otkriva: Znakovi da je preminula osoba blizu i želi da komunicira sa vama!

Foto: Ilustracija / Profimedia Foto: Ilustracija / Profimedia

Kada se automobil približio, drugi je podigao ruku i motor se ugasio. Vozač je izašao da vidi šta se dogodilo sa motorom, a za to vreme Anđeli su počeli da razgovaraju među sobom. Onaj koji je držao svitak,na kome su se, bez sumnje, nalazili zapisani njeni gresi prekinuo je čitanje i rekao: Nažalost, na njenom spisku nalazi se jedan veoma težak greh, i moraće da ode u ad, zbog toga što ga nije ispovedila.

"Da", rekao je drugi, "ali žalosno je što treba da bude kažnjena, jer ona nije želela da to učini, nego ju je porodica prisilila".

"Dobro", odgovorio je prvi, "jedino što se može učiniti, to je da se pošalje natrag da bi mogla da ispovedi greh i da se za njega pokaje."

Slušajući te reči, ženina duša je osetila kako je vuku natrag u telo, prema kome je u tom trenutku osećala neopisivu odvratnost i gađenje. Trenutak kasnije, ona se prenula u svom telu i počela da lupa iznutra iz kovčega, koji je još bio zatvoren. Možete zamisliti scenu koja je potom usledila.

Saslušavši njenu povest, koju sam ovde ukratko izložio, pričestio sam staricu Svetim Darovima, i otišao, slaveći Boga, koji mi je podario da to čujem", rekao je arhimandrit Kiprijan.

Doktorka vaskrsla tri dana nakon smrti: Jecala pred Bogom, videla raj i pakao! (VIDEO)

Foto: Ilustracija / Profimedia Foto: Ilustracija / Profimedia
Pratite Stil na FB

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Komentari (2)

Popularni komentari

Melisa

Arhimandrit Kiprijan ni jednog trenutka nije rekao ime te zene. Drugo, ovo je ispricano zarad nas da izvucemo pouku sta nam je ciniti zarad spasenja nasih dusa. I da, da citate duhovne knjige, videli bi mnogo pouka na slican nacin ispricane o razlicitim ljudima grehom zaprljane. Znaci, treba da se zamislimo nad nasim zivotom, a ne da upiremo prstom na nekog ko nas poducava...Jer ovom zemljom je hodao samo jedan bezgresnik, BOGOCOVEK, Isus Hrist, svi mi ostali ljudi smo skloni padu i grehu. Oprosti.

Pogledaj sve komentare Pošaljite komentar

Najnovije

Prikaži sve vesti >

Komentari

Učestvujte u kreiranju sadržaja

Učestvujte u kreiranju sadržaja! Pošaljite nam fotografiju uz kratak opis događaja i Stil će objaviti vašu vest!

Pošaljite vest ›

Horoskop

 • Ovan Ovan

  Posao

  Ono što je aktuelno kod vas u toku ovog perioda je...

  Detaljnije... ›
 • Bik Bik

  Posao

  Vaš cilj je veća zarada. Ukoliko ste skoncentrisan...

  Detaljnije... ›
 • Blizanci Blizanci

  Posao

  Želite mnogo više da radite, ali isto tako da se b...

  Detaljnije... ›
 • Rak Rak

  Posao

  Na poslu će vam biti lepo. Radićete možda i više n...

  Detaljnije... ›
 • Lav Lav

  Posao

  Vaša potreba za materijalizacijom je velika i nema...

  Detaljnije... ›
 • Devica Devica

  Posao

  Ovaj period možete da iskoristite za kraća putovan...

  Detaljnije... ›
 • Vaga Vaga

  Posao

  Otežanja koja ste imali polako prolaze i osećate d...

  Detaljnije... ›
 • Škorpija Škorpija

  Posao

  Ukoliko do sada niste ispunili svoje ciljeve, ne o...

  Detaljnije... ›
 • Strelac Strelac

  Posao

  Loše raspoloženje koje ste imali polako vas prolaz...

  Detaljnije... ›
 • Jarac Jarac

  Posao

  Ono što možete da očekujete u toku ovog perioda je...

  Detaljnije... ›
 • Vodolija Vodolija

  Posao

  Robujete rigidnom stavu i ne dopuštate još uvek da...

  Detaljnije... ›
 • Ribe Ribe

  Posao

  Ne želite da budete izigrani, pa ćete pokušati da...

  Detaljnije... ›