Neverovatno

Zbog gumice za kosu dobila je opasnu infekciju: Andrea poručuje, žene budite oprezne!

Andrea je uočila kvrgu na ručnom zglobu, ali je mislila da nije ništa opasno, sreća pa se na vreme javila lekaru
Zanimljivosti
23:18h Autor:
Zbog gumice za kosu dobila je opasnu infekciju: Andrea poručuje, žene budite oprezne!
Foto: Shutterstock

Gotovo svaka žena duge kose često oko ručnog zgloba nosi gumicu za kosu, u slučaju da zatreba. Ali, prema iskustvu Andree Kop iz Kentakija u SAD-u to može biti jako loša navika. Usred selidbe u drugi stan, Andrea je primetila kvrgu na ručnom zglobu, ali nije obraćala mnogo pažnje, mislila je kako je to zbog nošenja kutija ili ujeda pauka.

Vreme je prolazilo, a kvrga je rasla i postajala sve crvenija. Otišla je kod doktora i dobila antibiotike, ali kvrga je postajala sve veća i veća. Usledila je i operacija. Njen doktor, dr. Amit Gupta Louisvil, veruje kako su uzrok infekcije bakterije iz gumice za kosu koju je često nosila na ruci, a koje su u telo ušle kroz pore i folikule na koži.

Opasna ženska infekcija: Izložene ste svaki dan, nećete je prepoznati, a ima fatalne posledice!

Svaka žena mora da bude oprezna! Nemojte nositi gumicu za kosu oko ručnog zgloba. To može uzrokovati probleme sa kožom i izazvati infekciju, kazao je doktor i dodao kako je njegova pacijentkinja imala sreće jer se na vreme javila u bolnicu.

Da nije došla, mogla je dobiti sepsu i umret.

Iako još pod stresom, jer ni u snu nije razmišljala kako gumica za kosu može biti toliko opasna, Audrea kaže da je srećna što je živa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs