Pokušajte i vi

Štedeli 10 godina i sad imaju toliko da su otišli u penziju: Par otkrio tajnu uspeha!

Ovaj par je promenio svoj način života kako bi uštedeli i uspeli su u tome, sada su u penziji
Zanimljivosti
07:44h Autor:
Štedeli 10 godina i sad imaju toliko da su otišli u penziju: Par otkrio tajnu uspeha!
Foto: Profimedia

Pre 13 godina Džeremi Džejkobson i njegova supruga Vinie Tseng odlučili su se ozbiljno prihvatiti štednje za budućnost. Toliko ozbiljno da to nije uključivalo stavljanje "mrvica sa strane" već promenu celog životnog stila sa ciljem da se uštedi što više novca za penziju. Tačno 10 godina nakon što su počeli štediti dali su otkaz u svojim kompanijama i službeno otišli u penziju.

Poslednje tri godine celo vreme provode putujući svetom, od Meksika i Gvatemale do Tajvana i Belizea.

Džeremi i Vini i dalje su u svojim 30-ima, a nedavno su dobili i dete. Dok su radili zajedno su zarađivali 135.000 dolara godišnje, a sada su odlučili otkriti kako su uspeli otići u penziju i osigurati dovoljne količine novca do kraja života.

Par koji je oduševio svet: Umesto na svadbu, pare potrošili na nešto fantastično! (FOTO)

Kako je par iz Srbije usvojio dete: Koliko košta sreća?

"Kako bi uštedeli velike iznose prvo smo razmislili na što smo najviše trošili. To su, pre svega, prevoz (automobil), stanovanje, hrana i zabava. Kad smo to stavili na papir, odlučili smo da kupimo bicikl i koristimo javni prevoz, živeli smo u manjem stanu, a umesto u restoranima jeli smo kod kuće, sami smo pripremali hranu. Tako smo uštedeli zaista jako mnogo," ispričali su Džeremi i Vini.

Zahvaljujući godinama odricanja, ovaj par sada živi sa 4.000 dolara mesečno. Svima poručuju kako ne moraju da rade 40 godina da bi otišli u penziju.

"Ne morate dobiti na lotou niti na deonicama. Ušteđevinu možete stvoriti na način na koji smo je mi stvorili," kažu ovo dvoje srećnika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs