Saznajte šta se dogodilo

Stavila mu crveni konac na dlan, i obistinilo se: Šta je srpski glumac doživeo sa gatarom!

Bio je dečkić, tek je krenuo u školu, a onda mu se desilo nešto čudno
Zanimljivosti
00:28h Autor:
Stavila mu crveni konac na dlan, i obistinilo se: Šta je srpski glumac doživeo sa gatarom!
Foto: Printscreen YouTube/Danijel Krstic

Po rođenju je Sremac, poreklom Crnogorac, a čitavog života Beograđanin. Glumac čije su uloge već nadživele ovo doba. Mihailo Miša Janketić nije se saginjao, samo se klanjao publici u više od 200 uloga. Dobio je više od 40 nagrada za više od 40 godina glume.

Jednom prilikom otkrio je neverovatan detalj iz detinjstva.

"Međutim, nekako sam davno, davno poverovao u reči jedne gatare. Bio sam dečkić, tek sam krenuo u školu. Tad me je prihvatila moja strina, to mi je druga majka, kod nje sam živeo. Mi imamo tamo, u okolini, u brdima, čergare, zovemo ih Gabi, Cigani, kotlokrpe. Jednog jutra sam zatekao čuvenu gataru koja je poznavala moju strinu Ivu.

Halo, ovde Žika Pavlović permanentno: Lik koji je volela cela Jugoslavija! (VIDEO)

Hajde da ti gatam, tražila je od strine. Daj da ti gatam ovom detetu, rekla je. Strina je rekla - ajde, pusti. Gatara se zagledala u mene. Onda je uzela moju ruku i preko dlana mi stavila neki crveni konac i samo ovako ga zaklopila i rekla mojoj strini - Ive, blago tebi, ti ne znaš šta imaš. Pa, ti imaš ovo dijete. Znaš li ti kad on poraste da u cijeloj Jugoslaviji neće biti žene, đeteta, starca koji ga neće znati. Svi će znati za njega. Biće poznat u cijeloj Jugoslaviji".

Tako se i desilo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs