Probajte još danas

Stara metoda novac u 6 tegli: Kako da lakše pregurate mesec i uz to uštedite!

Korišćenje tegli za novac jedan je od najefikasnijih načina za upravljanje ličnog i porodičnog budžeta
Zanimljivosti
14:18h Autor:
Stara metoda novac u 6 tegli: Kako da lakše pregurate mesec i uz to uštedite!
Foto: Thinkstock

Ne znate kako da organizujete svoj novac i kako da ga pravilno trošite? Ovaj savet će vam pomoći da uštedite sebi vreme, a i novac. Korišćenje tegli za novac jedan je od najefikasnijih načina za upravljanje ličnog i porodičnog budžeta.

Sve što treba da uradite je da podelite novac koji planirate da uštedite u budućnosti u šest tegli i svaka tegla će biti odgovorna za jednu sferu vašeg života. Ako budete pratili ovaj savet, više nikada nećete potrošiti više novca nego što ste planirali i vaši prihodi će biti mudro organizovani. Evo kako to da uradite:

Drevna kineska tehinka stvarno pali: Uradite ovih 5 stvari u kući, i brzo ćete se obogatiti!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

1. Prva tegla (55%) je namenjena za svakodnevne potrebe pokrivanja dnevnih troškova kao što je prevoz, računi i hrana.

2. Druga tegla (10%) je za kupovinu "radi zabave" i ne svrstava se u redovnu kupovinu. Ovo podrazumeva novac za neko skuplje vino ili možda odmor, kako god želite.

3. Treća tegla (10%) je za investiranje i stvaranje pasivnih izvora prihoda. Ovo uštedite kada budete imali potpunu finansijsku slobodu.

8 znakova da ćete uskoro dobiti novac: Smeši vam se obilje ako stalno viđate ovo!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Četvrta tegla (10%) ima za cilj da unapredi vaše obrazovanje i lični razvoj. Ulaganje je odličan način raspodele novca i to vam je najvažniji resurs. Koristite ovaj novac da kupite knjige ili da platite kurseve.

5. Peta tegla (10%) može se koristiti za velike kupovine, kao što je na primer televizor, godišnje članstvo u teretani ili auto. Ovo je vaš rezervni fond koji stalno treba puniti.

6. Šesta tegla (5%) je za poklone za rođendane, svadbe i druge proslave. Takođe možete donirati novac za udruženja za borbu protiv raka, azile ili u dobrotvorne svrhe ljudima.

Vrlo jednostavno, zar ne? Obeležite svoje tegle po želji i uštedite novac već danas!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs