Obratite pažnju

Slavni psihoanalitičar otkriva: Svi snovi imaju isto značenje, evo šta vam poručuju!

Iako je veoma je teško dobro i duboko razumeti snove, specifična značenja se mogu otkriti zapravo veoma lako
Zanimljivosti
12:18h Autor:
Slavni psihoanalitičar otkriva: Svi snovi imaju isto značenje, evo šta vam poručuju!
Foto: Shutterstock

Ponekad je vrlo teško dešifrovati snove, naročito kada se većine detalja i ne sećamo, ali ipak ceo dan budemo pod jakim utiskom dešavanja koja su nas pohodila tokom spavanja.

U snove nam dolaze različiti događaji i ljudi, a postoje i oni snovi koje smo skoro svi bar jednom sanjali, poput ispadanja zuba, propadanja, bežanja od nekoga ili nečega, kašnjenja ili razgolićenosti u javnosti.

I dok sanovnici imaju različita objašnjenja za ove pojave, psiholozi i psihijatri smatraju da većina košmara znači samo jedno - da ste u stvarnom životu veoma anksiozni.

Iako je veoma je teško dobro i duboko razumeti snove, specifična značenja se mogu otkriti zapravo veoma lako, smatra psihoanalitičar Prudens Gurdžekon.

Ona otkriva da, pre nego što počnete da tumačite svoje snove, morate znati nekoliko stvari:

Ispadanje zuba, udes, propadanje: 10 najvažnijih snova i njihova značenja!

1. Ko god da se u snu pojavljuje, morate se fokusirati na sebe."Snovi su priče i ilustracije onoga što se dešava u vašem životu, a ne u tuđem", kaže doktorka i dodaje da su snovi obavezno slika sanjačevog unutrašnjeg stanja. Zato, pre nego što počnete da dešifrujete san o zakašnjenju na posao, ne fokusirajte se na onog ko vas je sprečio da stignete na vreme, već na to šta za vas predstavlja zakašnjenje.

2. Snove treba shvatati bukvalno. Isto kao što momenat kada ste goli na javnom mestu znači da je vaše telo potpuno otkriveno, san o tome znači da osećate kao da su vaše emocije svima vidljive. Moguće je da želite da uradite nešto novo, drugačije, ali se plašite da će rezultat biti loš. Isto tako, ako sanjate da padate, moguće je da u stvarnosti osećate da gubite emotivnu ravnotežu i plašite se da ćete pasti u depresiju. Naravno, isti san kod dve osobe ne mora da znači isto, ali svakako znači da treba da razmislite o svojim osećanjima.

Upozorenja koja morate da shvatite: Kako da dešifrujete svoje snove!

3. Vaš san možda predstavlja želju, a ne strah. Najstarija teorija vezana za snove odnosi se na povezanost sa najdubljim i najskrivenijim željama.

"Ako ne možete da povežete vaš san sa strahom, razmislite o svojim željama, možda čak i onim koje niste spremni da priznate ni sebi", objašnjava psihoanalitičar Mark Blekner. On savetuje da, ako ste sanjali da vas neko juri, razmislite da li vas neko emotivno pritiska, a vi se ne osećate ispunjeno i želite da se oslobodite te osobe.

Još uvek ste zbunjeni i ne možete da dešifrujete svoje snove? Blekner preporučuje da ih svakog jutra zapisujete i razmišljate o asocijacijama i simbolima za svaki san. Takođe, on smatra da treba pitati i prijatelje šta su njihove asocijacije na simbole iz vaših snova.

Bilo kako bilo, svi stručnjaci iz ove oblasti medicine slažu se da je najbolji način da razumete šta vam snovi poručuju i šta znače, da zapravo dobro upoznate i razumete sami sebe.

Lista stvari koje odmah treba da počnete da radite: Ostatak života biće vam mnogo bolji!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs