Principi

Prava dama poštuje ženski kodeks: 5 pravila koja se slede bez pogovora!

Čak i ako nisi prijateljica sa ženom sa kojom svakodnevno komuniciraš, ova pravila ne smeš da prekršiš
Zanimljivosti
16:06h Autor:
Prava dama poštuje ženski kodeks: 5 pravila koja se slede bez pogovora!
Foto: Shutterstock

Prijateljstva između dve žene znaju da traju ceo život. Pravila žensko-ženskog prijateljstva uvek su ista i više su nego jasna, ali ipak neke devojke često ih krše zbog pogrešnih razloga (muškarci, posao, društvo...) Donosimo vam pravila koja nikad ne smete prekršiti ako želite da budete prava prijateljica i dobra žena.

Čak i ako niste prijateljica sa ženom sa kojom svakodnevno komuniciraš, ova pravila ne smeš da prekršiš:

Muškarac druge žene je zabranjen

Bilo da je to njen momak, verenik, muž ili samo tip na kojeg je vaša prijateljica bacila oko, od trenutka kada je rekla ili pokazala da joj se sviđa - on je za vas strogo zabranjen. Čak i ako se nalazite u istom društvu, zaboravite na preterana zivkanja, flertovanje i zavodljive pokrete u njegovoj blizini. Na ovom svetu ima dovoljno muškaraca da biste ulazile u teritoriju vaše prijateljice ili poznanice.

10 osobina neodoljive žene: Lepota uopšte nije presudna!

Ne kopirajte stil druge žene

Lepo je kada prijateljice imaju sličan ukus, ali nemojte namerno kopirati njenu frizuru, način šminkanja i plesanja i sve kupovati što ona kupuje. Čak i ako niste sigurne u svoj stil, uvek je bolje biti svoja nego samo loša kopija, a osim toga, kopiranje će izludeti žene oko vas. Budite jedinstveni, vi najbolje znate šta vama najbolje stoji, a to verovatno nisu iscepane farmerke koje nosi 10 godina mlađa koleginica.

Ljubomoru prema drugoj ženi zaboravite

Bez obzira na to koliko blizak bio vaš odnos, nemojte biti ljubomorne kada se vaša prijateljica druži sa ostalim ljudima i održava prijateljstva i sa drugim devojkama. Nemojte ljubomorno da gledate na njenu vezu, njen posao, automobil ili izgled. Uvek se setite da je ono što drugi prikazuju jedno, a da je realnost sasvim drugo. Setite se one izreke: "Pazi kome zavidiš!"

Jednoj pravoj ženi i dami ne priliči ljubomora, ona je uvek zadovoljna svojim životom, a ako nije, onda teži ka savršenstvu.

Nikad izvini: Jaka žena se nikad ne pravda zbog ovoga!

Prava žena uvek daje onoliko koliko uzima od druge žene

Jedno od najvažnijih pravila ženskog kodeksa je podržavanje druge žene. Na poslu se nađite svojoj koleginici jer ko će je bolje razumeti od vas, druge žene sa kojom radi. Vi najbolje znate koliko je teško uspeti u muškom svetu. Isto tako, ukoliko vam je drugarica prevarena, ostavljena, izigrana, nađite se tu za nju u dobru i zlu.

Dama nikad ne ogovara

Nikad, ali baš nikad, nemojte ogovarati svoju prijateljicu. Kao što i same znate, sve se uvek sazna, a ne isplati se izgubiti prijateljicu zbog malo bezazlenog tračanja uz kafu. Osim toga, jedna dobra žena ne sme da dozvoli sebi da loše priča o drugoj ženi ma koliko ona to zaslužila.

Žena sa stavom, drži do sebe: Prava dama nikad ne radi ove 22 stvari!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs