Primenite bar jedan savet

Poslušajte 6 saveta Marije Šarapove: Ovako se postaje jača žena!

Ja se ne borim sa drugima, ja se borim protiv sebe
Zanimljivosti
12:10h Autor:
Poslušajte 6 saveta Marije Šarapove: Ovako se postaje jača žena!
Foto: Profimedia

Marija Šarapova je treća najbolja teniserka sveta. Rođena je u Rusiji, ali se kao dete sa porodicom doselila na Floridu. Sa samo 18. godina je postala najbolja svetska teniserka.

Marija se godinama borila da ostane na ovoj poziciji a to je zahtevalo kako fizičke, tako i psihičke vežbe koje su je održale mentalno jakom.

Na osnovu njenog iskustva teniserka savetuje žene kako da budu jake i izdrže sve nedaće.

Nađi snagu u svojim slabostima i budi ponosna na njih

"Nekoliko puta tokom karijere imala sam problema sa povredom ramena. Povlačila sam se sa takmičenja da bih se zalečila, i to je trajalo mesecima. Tokom moje borbe da oporavim rame, naučila sam kako da budem strpljiva. Sada sam ponosna na te povrede koje su me naučile nekim važnim životnim lekcijama."

Tvoje telo je izvor tvoje snage

"Podstičem mlade devojke da nađu snagu u svom telu. Snažna tela dolaze u raznim oblicima. Jako telo stvara jak um. Forsirajući svoje telo da postigne nešto vi forsirate svoj um i trenirate ga na uspeh."

Samopouzdanje se uči

"Baš kao u bilo kojoj oblasti života, žene moraju da trpe i na kraju prevaziđu izazove pogrešne percepcije. Žene se stalno kritikuju kada je reč o fizičkom izgledu. Poenta je da se zanemari to što drugi pričaju, potrebno je verovati u sebe."

Marija Šarapova briljirala: Savršena jesenja kombinacija za Nedelju mode u Parizu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Neka vam druge žene budu inspiracija

"Mene inspirišu žene koje su dogurale daleko u sportu. Kada vidim kako su se one borile, zastupale sebe i svoje stavove, to me tera da idem dalje..."

Nađi uzor

"Meni je uzor Bili Džin King i Martina Navratilova koje postigle toliko mnogo u sportu. One su ženski tenis podigle do nivoa muškog tenisa."

Takmiči se sa sobom ne sa svetom oko tebe

"Kao profesionalni sportista moja takmičarska sposobnost je na visokom rangu. Ali ja biram da se takmičim sa sobom, da svaki put pobedim sebe i postanem bolja."

Prava žena nikad ne radi ove 22 stvari!

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs