Strašno

Pila mnogo vode i pešačila: Jeziva sudbina žene koja je preminula u 47. godini!

Sve ono što nam propagiraju kao korisno, za ovu ženu je ispalo fatalno
Zanimljivosti
14:44h Autor:
Pila mnogo vode i pešačila: Jeziva sudbina žene koja je preminula u 47. godini!
Foto: Thinkstock

Britanska planinarka umrla je od previše vode u organizmu. Još neindentikovana 47-godišnjakinja iz Londona popila je toliku količinu vode da joj je nivo soli u krvi spustio ispod donje granice, što je dovelo do preteranog "znojenja" mozga.

Ovo je prvi zabeležen slučaj smrti od trovanja vodom, kažu doktori. Nesretna žena je sa suprugom pešačila deset kilometara kroz Nacionalni park Grand Canyon, nakon čega je u autobusu izgubila svest. Dok su doktori stigli, ona se već vratila svesti, ali je bila usporena i teško je govorila, žalila se na glavobolju.

Dobila je tvrdi ovratnik i imobilizaciju za glavu jer je postojala sumnja da je ozledila kičmu. Po dolasku u bolnicu, počela je obilno povraćati prozirnu tečnost, nakon čega je pala u komu.

Tajni lek ruske medicine: Pije se 40 dana, čisti ceo organizam, sprečava rak! (RECEPT)

Usprkos hitnoj intervenciji kiseonikom te koktelom soli i vode, proglašena je mrtvom 19 sati posle.

Kao uzrok smrti doktori su naveli oticanje mozga usled trovanja vodom, što je dovelo do pritiskanja lobanje i konačne smrti. Žena je na izletu pila velike količine vode, a slabo je jela, rekao je njen suprug.

Mnogo vode i dugotrajno naporno hodanje u kombinaciji su smanjili nivo soli i minerala u telu - poremećaj se zove hiponatremija, odnosno gubitak natrijuma, elementa ključnog za održavanje ravnoteže vode, koja se usled njegova nedostatka naglo rasporedila po telesnim ćelijama, što je rezultovalo oticanjem mozga.

Rani simptomi hiponatremije su: mučnina, povraćanje, glavobolja koja brzo prerasta u omamljenost, promenjen mentalni status te malaksalost tela, što na kraju dovodi do smrti ako se na vreme ne interveniše.

Žena je mogla preživeti da joj doktori nisu dali koktel soli i vode, čime se tretira dehidracija. Svi sportisti, profesionalni i rekreativni, moraju biti oprezni sa unosom tečnosti i reagovati pri pojavi prvih neobičnih simptoma.

Pila je tri litra vode dnevno samo nedelju dana: Rezultati je oduševili!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs