Neverovatno

Ovo je najopasniji zatvor na svetu: Ovde ni čuvari ne smeju da uđu! (FOTO, VIDEO)

Ova ustanova funkcioniše kao mali grad: imaju pekare, radionice, bolnicu. Ali tamo ne ulaze čuvari, jer tamo vlada samo jedna banda - MS 13
Zanimljivosti
05:34h Autor:
Ovo je najopasniji zatvor na svetu: Ovde ni čuvari ne smeju da uđu! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Penal de Suidad Bario zatvor je u San Salvadoru, glavnom gradu Salvadora. Ali, to nikako nije zatvor kao neki drug.

Napravljen je posebno i isključivo za članove bande MS-13 (Mara Salvatrucha), koja je toliko opasna i zloglasna po ubistvima, mučenjima i brutalnim osvetama da im je dozvoljeno da sami vode sopstveni zatvor.

Uprkos tome, ovo je zatvor maksimalne sigurnosti. Sagrađen je za 800 zatvorenika, ali u njemu se nalazi više od 2500 kriminalaca, svi su pripadnici bande MS-13.

Pušten iz zatvora nakon 25 godina robije: Ovako je doživeo spoljni svet!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zatvor se čuva izvana, ali unutra nema nijednog čuvara – niko se ne usuđuje da uđe u ovaj zatvor. Jedini koji se usudio je fotograf Adam Hinton koji je unutra napravio neverovatne fotografije.

Zatvorenici zatvor vode poput malog grada – imaju svoju pekaru, radionice u kojima izrađuju nameštaj i igračke, a čak su organizovali i bolnicu.

"Većina zatvorenika su iz Bariosa ili slamova. U Salvadoru su to mesta bez ikakve nade i mogućnosti, tako da je jedina realna opcija koja tamošnjim mladićima preostaje su bande. Ako ih vlasti uhvate, završe na ovakvom mestu i bukvalno zaborave na njih. Svaki zatvorenik tamo se tako oseća", rekao je Hiton za Independent.

Hintona je u zatvor pozvao vođa bande, koji iz zatvora vodi "poslove" svoje bande – sve što članovi na slobodi rade, rade samo uz njegov blagoslov.

Brutalno ubijena u 36. godini: Priča o ženi koja je htela da promeni svet na bolje! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs