Nestvarno

Otišla kod gatare iz hira: Umesto sreće, predskazala joj veliku bol!

Videla sam je kao brzi lek, za par novčanica ona će mi proreći prekrasnu budućnost i dati odgovore o braku, deci, poslu - a potom ću se vratiti svom životu koji ionako živim
Zanimljivosti
12:02h Autor:
Otišla kod gatare iz hira: Umesto sreće, predskazala joj veliku bol!
Foto: Shutterstock

Amerikanka Sara Korbet podelila je priču o tome kako joj se život promenio u trenu, ali i kako ponekad sve ono što mislimo da znamo i želimo nije baš tako. Ovo je njena životna lekcija:

Nešto pre mog 30 rođendana, posetila sam gataru. Nikad pre nisam napravila nešto slično, ne samo da ne verujem u to, već nikad pre nisam razmišljala o svojoj budućnosti. Nisam bila tip koji planira. Živela sam u osunčanom stanu sa svojim zabavnim dečkom koji je nosio poderane farmerke sedam dana u nedelji.

Dali otkaz i krenuli na put oko sveta, a sada su ostali bez prebijene pare! (FOTO)

Imali smo stari kamionet, jeli smo jela iz rasparenog posuđa koje smo kupovali na rasprodajama, spavali subotom do podneva i imali zdravstveno osiguranje samo za slučaj ozbiljne katastrofe. Ponekad smo flertovali sa drugim ljudima, tek toliko da vidimo kako se osećamo.

Moja majka nije direktno govorila da to ne odobrava, ali često me je pitala nameravam li srediti svoj život. Odgovor je bio ne. Ili, tačnije, jednog dana.

U tridesetima, rekla bih joj. Deo mene je želeo čekati dok ne sazrem, a deo mene naprosto nikad nije želeo da odraste.

Gatara je to brzo shvatila. Videla sam je kao brzi lek, za par novčanica ona će mi proreći prekrasnu budućnost i dati odgovore o braku, deci, poslu - a potom ću se vratiti svom životu koji ionako živim.

Suprotno mojim očekivanja o ženi sa crnim krugovima oko očiju, gatara je izgledala kao školska učiteljica. Rekla mi je da misli da sam u prošlom životu svirala klavir, ali nisam bila slavna. Rekla mi je da sam u ovom životu u dobroj ljubavnoj vezi, da nikad neću bankrotirati i da ću imati decu.

Žena (38) otkriva: Pred decom me vara sa dadiljom (23)! Muž preljubnik objasnio zašto

Potom je njenim licem prešla sena i kao da se razmišljala da li će mi reći nešto ili ne.

Zatim je, gotovo se izvinjavajući, rekla - u životu ćeš upoznati veliku bol. U njenim očima sam videla suze.

Tri meseca nakon toga moja majka je poginula u nesreći na ronjenju, dok je bila sa mojim ocem na letovanju, a ja se čak nisam ni pozdravila sa njom. Njeno je telo stiglo kući u sanduku, uz mog oca koji je bio bled i u šoku.

Pokušala sam se prisetiti njenog glasa. Pokušala sam se setiti svega što mi je ikad rekla i počela sam paničiti jer mi ništa nije dolazilo. Svet je za mene postao nestvarno, čudno mesto. Sve je bilo izopačena verzija onog starog za mene - od sunca na nebu i bilo čega lepog, do onih običnih stvari poput prolaska ljudi u njihovim automobilima.

Mesecima sam sa sobom nosila papirnu maramice koje sam pronašla u džepu majčinog kaputa. Strastveno sam je štitila, znajući da će se do kraja istrošiti i da ću je morati baciti.

Istinita priča o ženi ostavljenoj sat vremena pred venčanje: Čekala bajku, a dočekala pakao!

Imala sam trideset godina i pre par meseci sam mislila da sam bezbrižna devojčica-žena. Sada sam bila zabrinuta zbog svoje budućnosti.

Upoznaćeš veliku bol. Što je gatara mislila pod time? Da li je imala uvid u nadolazeću tragediju? Ili joj je jednostavno taj izraz došao sam dok me je gledala? Kako sam mogla znati je li to "to", ili je to samo početak boli?

Njene reči toliko su me duboko uznemirile da ih nikada nisam nikome ponovila, pa čak ni svome dečku u poderanim farmerkama za koga sam se na kraju i udala. Do moje 32 godine kupili smo kuću i očekivali dete, baš kao što je moja majka htela za mene. Ali, ipak gatarino proročanstvo je kao zla kob lebdelo iznad mene u srećnim trenucima života, kao neaktivirana bomba na uglu svakog dana.

Da se niste rodili u Srbiji: Kakav bi vam život bio?

Nakon godina brige, napokon sam ispričala tu priču svojoj najboljoj drugarici. Ona se samo nasmejala i rekla:

"Za boga miloga Sara, svaki čovek u nekom trenutku svog života upozna veliku bol!"

Zašto ja nisam pomislila na to pre? Ne znam, valjda sam bila mlada i okupirana sama sobom. Dok bi ta bol stigla do mene, planirala sam biti nedodirljiva, što je jasno - nemoguće. Niko od nas nije. Nikad ne znamo u kojem će trenutku bomba eksplodirati. Ali, nastavljamo živeti, uprkos toj boli. Kada sam to shvatila, tek tada sam potpuno odrasla!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs