Afrika

On ima 72 supruge: Više ih ceni i poštuje nego bilo koji prosečan muškarac svoju jednu!(FOTO, VIDEO)

Poglavica je svoje žene nasledio, ali je i sam dobio nove koje pazi i čuva
Zanimljivosti
08:06h Autor:
On ima 72 supruge: Više ih ceni i poštuje nego bilo koji prosečan muškarac svoju jednu!(FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Abumbi II jedanaesti je fon, ili kralj, grada Bafut u afričkoj državi Kamerun i ima oko 100 žena, piše CNN. Prema lokalnoj tradiciji, svaki fon nasleđuje sve žene svog prethodnika i tek onda traži nove kraljice.

"Kraljice imaju veliku ulogu u kraljevstvima", kaže princ Nickson pa dodaje da žene moraju da nauče nečemu kralja kako bi bio dostojan uloge koja se od njega očekuje.

"Iza svakog uspešnog muškarca mora biti uspešna i snažna žena", priča kraljica Konstanca, treća supruga kralja Abumbija.

"Naša tradicija nalaže da kralju starije žene pomažu u prenošenju običaja mlađim ženama. Osim toga, učimo novog kralja njegovim dužnostima. On je pre toga bio princ i zato ne zna kako se kralj ponaša", završava Konstanca.

Živim u braku sa dve žene, a imam i devojku: Evo u čemu je čar mog života! (VIDEO)

Poligamija je legalna u Kamerunu, ali statistika pokazuje da sve manje poligamnih brakova se sklapa širom Afrike. Stručnjaci kažu da je to zbog promena vrednosti, širenja hršćanstva i sve privlačnijeg zapadnjačkog načina života.

"Tokom kolonijalizma došle su neke nove vrednosti, kako života tako i vladanja. Zbog toga imamo stalni sukob tradicionalnog i modernog", priznao je Abumbi koji vlada Bafutom već 47 godina.

"Na meni je da pronađem zajednički jezik. Da pronađem način kako će moji podanici uživati u blagodatima modernog života, ali na način da ne izgube svoju kulturu. Bez kulture vi niste čovek, vi ste životinja. Institucija poglavice je garancija našoj kulturi", uveren je Abumbi II.

U zapadnom svetu poligamija je nešto na šta se podozrivo gleda, ali neki kažu da sve ima svoju vrednost, pa i poligamija.

Živi u braku sa petoricom braće: Pored ovoliko muževa, ne bojim se gladi! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

CNN-ova novinarka Soni Methu priznala je da žene ovih poglavica nisu samo trofeji. Fon Ndofua Zofia II, najmlađi poglavica u Kamerunu, ostavio je pozitivan utisak na novinarku.

"Sve njegove mlade supruge tečno govore engleski. U regiji koja većinski priča francuski, to je veliki uspeh", kaže Methu.

Fon Zofoa III nasledio je 72 žene i više od 500 dece nakon očeve smrti, ali on se smatra modernim vladarom.

"Danas, da biste vodili kraljevstvo, morate biti obrazovani zbog tempa kojim se kreće sve oko vas. Kao što su nekad govorili, obrazovanje je svetlost, neznanje je mrak", rekao je Zofoa III.

Dete od dve godine odbacila porodica: Sam i gladan, lutao ulicama dok ga nije pronašla ona! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs